ΑρχικήinetΗ Microsoft απέκτησε το GitHub και οι προγραμματιστές δεν είναι ευχαριστημένοι

Η Microsoft απέκτησε το GitHub και οι προγραμματιστές δεν είναι ευχαριστημένοι

GithubΤη Δευτέρα, η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά του Github, του μεγαλύτερου χώρου αποθήκευσης open-source code στον κόσμο, για 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, αυτή η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις σε πολλούς προγραμματιστές, καθώς θεωρούν ότι είναι το τέλος μιας community-driven πλατφόρμας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Γιατί το GitHub είναι τόσο σημαντικό;

Το GitHub περιέχει κώδικες από πάνω από 28 εκατομμύρια προγραμματιστές και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 85 εκατομμύρια κώδικες, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν ή να ενσωματωθούν σε άλλα έργα.

Γίγαντες του λογισμικού όπως η Microsoft, έχουν καταλάβει εδώ και πολλά χρόνια τα οφέλη που υπάρχουν όταν έχουν με το μέρος τους ένα μεγάλο πλήθος προγραμματιστών. Στην πραγματικότητα, η Microsoft έγινε ο μεγαλύτερος συνεργάτης σε έργα ανοιχτού κώδικα στην πλατφόρμα το 2016 και χρησιμοποιεί ήδη μια τροποποιημένη έκδοση του Git για την ανάπτυξη κώδικα για τα Windows.

Ακόμα και μεγάλες εταιρείες όπως το Facebook και η Amazon, χρησιμοποιούν το GitHub για την ανάπτυξη πιο ευαίσθητων και ιδιόκτητων έργων. Ο λόγος? Το σύστημα διαχείρισης λογισμικού Git καθιστά εύκολο τον εντοπισμό διαφορετικών εκδόσεων του λογισμικού και οι χρήστες επωφελούνται επίσης από το ισχυρό δίκτυο της πλατφόρμας.

Η τελευταία εκτίμηση του GitHub ήταν στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015, οπότε γιατί η Microsoft το αγόρασε στην τιμή των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

Η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι η εταιρεία επιδιώκει να αξιοποιήσει τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας προς όφελός της και να αποκτήσει πολύτιμες πληροφορίες για τα έργα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη στο GitHub.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν εκατομμύρια προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το GitHub ως ένα κρίσιμο μέρος της ανάπτυξης λογισμικού τους – οι ίδιοι προγραμματιστές που είναι η βασική αγορά-στόχος της Microsoft για τεχνολογίες cloud.

Ποια ήταν η αντίδραση των προγραμματιστών;

Οι προγραμματιστές αγαπούν το GitHub για την τεράστια συλλογή κωδίκων σε διάφορα λειτουργικά συστήματα και γλώσσες, καθώς και την ευελιξία και την αποκεντρωμένη φύση του. Τώρα πολλοί από αυτούς ανησυχούν για το τι θα συμβεί στην πλατφόρμα μετά την απόκτησή της από μια μεγάλη εταιρία.

Ως αποτέλεσμα, οι προγραμματιστές στρέφονται τώρα σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως το GitLab και το BitBucket. Στην πραγματικότητα, το GitLab έχει λάβει 50.000 νέα έργα μέχρι στιγμής από τότε που οι φήμες για την εξαγορά του GitHub άρχισαν να κυκλοφορούν.

Όπως δήλωσε το GitLab στο Motherboard, ο χώρος αποθήκευσης ανοιχτού κώδικα έχει δει μια μαζική άνοδο της κυκλοφορίας με “13.000 έργα να εισάγονται μέσα σε μία μόνο ώρα”.

Παρόλο που η Microsoft ομολογούσε πολύ συχνά την αγάπη της για έργα ανοικτού κώδικα, ο γίγαντας του λογισμικού πρέπει να βαδίσει προσεκτικά, αλλιώς θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω «μετανάστευση» από τη νεοαποκτηθείσα πλατφόρμα του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS