ΑρχικήTop Picks10 εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης για τη Google

10 εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης για τη Google

GoogleΑναμφισβήτητα, η Google είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης που κυκλοφορεί, κατέχοντας ένα επιβλητικό μερίδιο αγοράς της τάξης του 90% παγκοσμίως. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ισχυρούς και ευφυείς αλγόριθμους μαζί με εφαρμογές AI, που προσφέρουν μια απρόσκοπτη και εξατομικευμένη εμπειρία στους χρήστες της.

Όλοι γνωρίζουμε όμως ότι αυτή η «εξατομικευμένη εμπειρία» έρχεται με το κόστος της ανταλλαγής των προσωπικών δεδομένων μας, της παρακολούθησης των διαδικτυακών συνηθειών μας και επιπλέον τον καταιγισμό από στοχευμένες διαφημίσεις. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές μηχανές αναζήτησης εκτός από την Google, που έχουν πολλά να προσφέρουν, όχι μόνο όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής αλλά και την παροχή χρήσιμων χαρακτηριστικών. Στην πραγματικότητα, μερικές από αυτές μπορούν να παρέχουν μια καλύτερη εμπειρία αναζήτησης ανάλογα με τις ανάγκες μας.

  1. Bing

Η δεύτερη πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης είναι το Bing της Microsoft. Είναι περισσότερο μια οπτική μηχανή αναζήτησης, που προσφέρει διαφορετικά εργαλεία στους χρήστες για μια καλύτερη εμπειρία. Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Bing παρέχονται από το Yahoo! Search και η αρχική σελίδα του έχει ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο υπόβαθρο που δείχνει όμορφες εικόνες ζώων, τοποθεσιών, αθλημάτων, ανθρώπων κ.λπ.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Bing;

  • Η καλύτερη μηχανή αναζήτησης για βίντεο, με πάρα πολλά χαρακτηριστικά
  • Ειδικά χαρακτηριστικά για τους προγραμματιστές
  1. DuckDuckGo

Εάν η ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο είναι αυτό που αναζητάτε, τότε το DuckDuckGo είναι η τέλεια μηχανή αναζήτησης για εσάς. Ο ιστότοπος δεν παρακολουθεί ποτέ εσάς ή τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφημίσεις για να σας ενοχλούν.

Προσφέρει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας μηχανής αναζήτησης όπως η Google, αλλά περιλαμβάνει κι ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “bangs” και αξίζει να αναφερθεί, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν απευθείας αναζήτηση σε άλλους ιστότοπους, όπως οι Amazon, Wikipedia ή Youtube, ξεκινώντας την αναζήτησή τους με ένα θαυμαστικό!

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το DuckDuckGo;

  • Η καλύτερη εναλλακτική λύση της Google για απόρρητη αναζήτηση
  • Δεν παρακολουθεί τους χρήστες και έχει ελάχιστες διαφημίσεις
  • Φιλικό προς το χρήστη UI
  1. Yahoo!

Το Yahoo υπάρχει περισσότερο καιρό από τη Google και αρκετοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το Yahoo! Search στην καθημερινότητά τους. Το web portal λειτουργεί ως news aggregator, υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, online κέντρο αγορών, game center, ταξιδιωτικός οδηγός και πολλά ακόμα. Αντί να είναι μια αυτόνομη μηχανή αναζήτησης, το web portal της Yahoo προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών που κυμαίνονται από τον αθλητισμό έως τα ταξίδια.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Yahoo;

  • Μεγάλος αριθμός επιπλέον υπηρεσιών εκτός από την απλή αναζήτηση
  1. Qwant

Το Qwant είναι μια ακόμα μηχανή αναζήτησης με επίκεντρό της την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν θα καταγράψει τις αναζητήσεις σας και δεν θα συλλέξει τα προσωπικά σας δεδομένα για στοχευμένη διαφήμιση. Διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά παρόμοια με το DuckDuckGo. Ένα από αυτά ονομάζεται “Qwick Search Shortcuts” και είναι ακριβώς όπως το χαρακτηριστικό “Bangs”.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Qwant;

  • Αυτή η εναλλακτική μηχανή αναζήτησης, επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής
  • Το Qwant χρησιμεύει επίσης ως μηχανή αναζήτησης μουσικής
  1. Yandex

Το Yandex είναι πιθανώς ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Google, καθώς παρέχει παρόμοιες υπηρεσίες, όπως εφαρμογές για κινητά, προγράμματα περιήγησης, χάρτες, μετάφραση, αναλυτικά στοιχεία, αποθήκευση cloud και υπηρεσία αλληλογραφίας. Αυτές οι υπηρεσίες καθιστούν το Yandex την καλύτερη εναλλακτική μηχανή αναζήτησης για τη Google.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Yandex;

  • Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Google, αλλά χρειάζεστε παρόμοιες λειτουργίες.
  1. Search Encrypt

Το Search Encrypt είναι μια μηχανή metasearch που εξασφαλίζει προστασία της ιδιωτικής ζωής και ότι οι online δραστηριότητές σας παραμένουν ασφαλείς. Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι δεν παρακολουθεί πληροφορίες σχετικές με τους χρήστες, καθώς χρησιμοποιεί τοπική κρυπτογράφηση για να εξασφαλίσει τις αναζητήσεις τους. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτής της εναλλακτικής μηχανής αναζήτησης είναι ότι το ιστορικό περιήγησης λήγει αυτόματα και διαγράφεται μετά από 15 λεπτά αδράνειας. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, ακόμη και αν κάποιος άλλος έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Search Encrypt;

  • Καλή μηχανή αναζήτησης για προστασία της ιδιωτικότητας
  • Προσφέρει δυνατότητα αυτόματης διαγραφής για το ιστορικό περιήγησης
  1. Startpage

Εκτός από την παροχή αποτελεσμάτων αναζήτησης, το Starpage προσφέρει υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης για την ασφαλή και ανώνυμη περιήγηση σε ιστότοπους. Προκειμένου να προωθήσει το internet χωρίς cookie, έχει μια γεννήτρια γενικών διευθύνσεων URL, που εξαλείφει την ανάγκη για τη ρύθμιση ενός cookie.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το StartPage;

  • Καμία από τις πληροφορίες σας δεν είναι αποθηκευμένη (συμπεριλαμβανομένης της IP)
  • Μηχανή αναζήτησης Google, χωρίς παρακολούθηση
  1. SearX

Μία ακόμα μηχανή metasearch που αξίζει μια αναφορά σε αυτή τη λίστα είναι η SearX. Με στόχο να καταστεί το Διαδίκτυο πιο ελεύθερο και αποκεντρωμένο, αυτός ο ιστότοπος δεν συλλέγει τα δεδομένα σας και προσφέρει αντικειμενικά αποτελέσματα από διάφορες πηγές.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το SearX;

  • Εύκολη και προσαρμόσιμη μηχανή αναζήτησης για προστασία της ιδιωτικότητας
  • Προσφέρει πολλές επιλογές για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης
  1. Ask

Το Ask, γνωστό στο παρελθόν ως Ask Jeeves, έχει αγαπηθεί από πολλούς ανθρώπους για την απλή μορφή του. Πρόκειται για μια κοινή μηχανή αναζήτησης που φέρνει τα αποτελέσματα αναζήτησης, αν πληκτρολογήσετε οποιονδήποτε όρο με τη μορφή ερώτησης.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Ask.com;

  • Αν έχετε πολλές ερωτήσεις, τότε το Ask είναι η απάντηση
  1. Gibiru

Αυτή η μηχανή αναζήτησης χειρίζεται όχι μόνο θέματα προστασίας της ιδιωτικότητας αλλά και λογοκρισίας. Το Gibiru παρέχει δωρεάν και ανώνυμα αποτελέσματα αναζήτησης από το 2009.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Gibiru;

  • Κάνει την αναζήτηση περιεχομένου εύκολη και διασφαλίζει την ιδιωτική ζωή

Υπάρχουν λοιπόν αρκετές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές για να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο, πέραν της Google και το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε μία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS