ΑρχικήinetΗ Apple μπλοκάρει το Steam Link από το App Store

Η Apple μπλοκάρει το Steam Link από το App Store

Η Apple αρνήθηκε την έγκριση στην εφαρμογή Steam Link της Valve μετά την αρχική της παραχώρηση, αναφέροντας αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σχεδόν κάθε μήνα μαθαίνουμε για μια ακόμη εφαρμογή που η Apple μπλοκάρει από το κατάστημα της, και τις περισσότερες φορές η εταιρεία παρέχει μια σωστή εξήγηση ή τουλάχιστον μια ικανοποιητική. Συνήθως δεν δημιουργούνται συγκρούσεις μεταξύ της Apple και μιας άλλης μεγάλης εταιρείας, αλλά αυτή τη φορά τα έχει βάλει με τη Valve.

Η εφαρμογή Steam Link λανσαρίστηκε πρόσφατα τόσο για iOS όσο και για το Android και θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν stream παιχνίδια από τον υπολογιστή σε μια άλλη συσκευή χρησιμοποιώντας μόνο το δίκτυο LAN. Η Valve  έχει ήδη μια φυσική συσκευή που μπορεί να το κάνει αυτό, οπότε δεν είναι κάτι εντελώς νέο.

Η Valve εξέδωσε μια ανακοίνωση εξηγώντας γιατί η εφαρμογή μπλοκαρίστηκε από το κατάστημα, αλλά ο λόγος δεν είναι καθόλου διαφανής. Η αλήθεια είναι ότι οι λόγοι της Apple σπάνια είναι διαφανείς.

“Τη Δευτέρα, 7 Μαΐου, η Αpple ενέκρινε την εφαρμογή Steam Link για κυκλοφορία. Την Τετάρτη, 9 Μαΐου, η Valve κυκλοφόρησε νέα σχετικά με την εφαρμογή. Το επόμενο πρωί, η Apple ανακάλεσε την έγκρισή της αναφέροντας επιχειρηματικές διενέξεις με τις οδηγίες εφαρμογής, οι οποίες φέρεται ότι δεν είχαν πραγματοποιηθεί από την αρχική ομάδα ελέγχου. Η Valve έκανε έκκληση, εξηγώντας ότι η εφαρμογή Steam Link λειτουργεί απλώς ως LAN-based remote desktop εφαρμογή παρόμοια με πολλές εφαρμογές desktop που είναι ήδη διαθέσιμες στο App Store. Τελικά, η προσφυγή απορρίφθηκε, αφήνοντας την εφαρμογή Steam Link για iOS μπλοκαρισμένη. ”

Όπως μπορείτε να δείτε, η Αpple δεν δηλώνει σχεδόν τίποτα, με εξαίρεση τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η εφαρμογή αποτελεί ένα πολύ προηγμένο remote, αφού δεν γίνονται πληρωμές εντός της εφαρμογής. Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να συνδεθούν στην κύρια πλατφόρμα και να αγοράσουν εφαρμογές από το Steam.

Δεδομένου ότι η Αpple επιθυμεί το 30% των πληρωμών εντός της εφαρμογής, η εταιρεία μπορεί να θεωρήσει ότι δεν λαμβάνει το δίκαιο μερίδιο της. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Από όλο αυτό, το μόνο πράγμα που κερδίζει η Apple είναι πολύ κακή δημοσιότητα.

Apple

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS