ΑρχικήinetSteam: Streaming παιχνιδιών σε συσκευές Android, iOS, tvOS

Steam: Streaming παιχνιδιών σε συσκευές Android, iOS, tvOS

Η Valve εισάγει ένα αξιοσημείωτο extension στην υπηρεσία Steam Link, υπό τη μορφή δυο δωρεάν εφαρμογών που θα επιτρέπουν στους gamers να κάνουν streaming τα παιχνίδια και τα video τους σε έξυπνες τηλεοράσεις, iOS και Android συσκευές.

Το νέο χαρακτηριστικό θα επιτρέπει σε όσους χρησιμοποιούν τo Steam, να κάνουν streaming τα libraries τους στις συμβατές συσκευές, μέσω του οικιακού τους δικτύου.

H εφαρμογή Steam Link αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου, επεκτείνοντας την ήδη υπάρχουσα λειτουργικότητα “In-Home Streaming” σε iPads, iPhones και Android smartphones, tablets και τηλεοράσεις που τροφοδοτoύνται από το tvOS. Η Valve δήλωσε ότι η έκδοση της Android εφαρμογής θα κυκλοφορήσει αρχικά σε Βeta, ενώ η εφαρμογή για iOS θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα.

Oι εφαρμογές θα φέρουν υποστήριξη για μια σειρά από διαφορετικά game controllers, συμπεριλαμβανομένων των Stream Controllers της Valve και MFi Controllers, ενώ θα υπάρχει υποστήριξη και για οn screen controls.

Προφανώς θα χρειάζεστε ακόμα την κύρια συσκευή παιχνιδιών για να κάνετε broadcasting στο smartphone ή στο tablet σας, καθώς και σύνδεση Ethernet ή ασύρματη σύνδεση 5GHz. Δεν είναι όμως πλέον απαραίτητο να διαθέτετε ένα Steam Link box, καθώς το Steam διαθέτει ήδη μια ενσωματωμένη υπηρεσία streaming για τη μετάδοση παιχνιδιών σε λιγότερο δυνατούς υπολογιστές και Mac.

Η Valve σκοπεύει επίσης να λανσάρει μια δωρεάν εφαρμογή με την ονομασία Steam Video αργότερα μέσα στο έτος, επιτυγχάνοντας την ίδια λειτουργικότητα και για τα video libraries, πιθανώς χωρίς να χρειάζεται ο κεντρικός υπολογιστής των χρηστών να είναι ενεργοποιημένος.

Σαφέστατα πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια της εταιρείας να ωθήσει περισσότερους χρήστες στην υπηρεσία. Το μόνο που απομένει τώρα να δούμε είναι εάν το streaming των παιχνιδιών σε κάποιο smartphone ή tablet θα αποτελεί μια lag-free εμπειρία χωρίς ανεπιθύμητες διακοπές και καθυστερήσεις.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS