ΑρχικήinetArctic Alpine AM4: Η νέα παθητική ψύκτρα για AMD

Arctic Alpine AM4: Η νέα παθητική ψύκτρα για AMD

Η Arctic αυτή την εβδομάδα πρόσθεσε στη λίστα των προϊόντων της, την πρώτη παθητική ψύκτρα που είναι συμβατή με τους επεξεργαστές AM4 της AMD.

Arctic

Η Arctic Alpine AM4 σχεδιάστηκε για APUs και CPUs με thermal limit στα 47Watt, κάτι το οποίο είναι σύνηθες για τα σύγχρονα mainstream chips που διαθέτουν μειωμένο TDP. Είναι κατασκευασμένη από μαύρο ανοδιωμένο αλουμίνιο, διαθέτει 21 πυκνά πτερύγια και ζυγίζει 557 γραμμάρια. Έχει ύψος  81 mm και πλάτος 100 × 100 mm οπότε πρέπει να εγκατασταθεί σε σχετικά ευρύχωρες μητρικές.

Arctic

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Alpine AM4 είναι αρκετά απλό στην εγκατάσταση, μιας και φέρει τέσσερις βίδες με ελατήρια. Για να απλουστευθούν τα πράγματα, το σύστημα ψύξης έρχεται με προ-εφαρμοσμένη θερμοαγώγιμη MX-2. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η εξαετής εγγύηση που καλύπτει την ψήκτρα σε περίπτωση που σπάσει κάποιο κομμάτι της.

Η Arctic συνιστά να χρησιμοποιηθεί η Alpine AM4 με ενεργειακά αποδοτικές APU της AMD, όπως οι Ryzen 3 2200 GE και Ryzen 5 2400GE της AMD. Η ίδια βέβαια μπορεί να χειριστεί APUs της AMD και CPU των 65W που μπορούν να προγραμματισμού το TDP τους στα 46 W (με κόστος την μείωση συχνότητάς τους).

Ως εκ τούτου, είναι τώρα δυνατή η κατασκευή ενός ανεμιστήρα PC βασισμένου σε μια αρκετά μεγάλη γκάμα επεξεργαστών της σειράς Ryzen 1000 της σειράς AMD και 2000 της σειράς AMD.

Η Arctic θα ξεκινήσει την πώληση τους τις προσεχείς εβδομάδες. Η τιμή τους δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά κρίνοντας από την απλοϊκή κατασκευή τους, μην περιμένετε να κοστίσει πολύ περισσότερο από 20 δολάρια.

Οι αντίστοιχες πάντως για τους Intel επεξεργαστές διατίθενται επί του παρόντος στην τιμή των € 12,99 (15,2 δολάρια) στην Ευρώπη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS