ΑρχικήsecurityΗ Apple επιτρέπει να κατεβάσετε δεδομένα που συγκέντρωσε από εσάς

Η Apple επιτρέπει να κατεβάσετε δεδομένα που συγκέντρωσε από εσάς

AppleΗ Apple ξεκίνησε μια νέα ενότητα Data and Privacy στην ιστοσελίδα της, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες της να ελέγχουν και να κατεβάζουν όλα τα δεδομένα που έχει συλλέξει η εταιρεία από αυτούς.

Η σελίδα, που είναι διαθέσιμη στο privacy.apple.com, απαιτεί σύνδεση με το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας. Από εκεί, θα μπορείτε να λάβετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας, να διορθώσετε τυχόν πληροφορίες που πιστεύετε ότι είναι λάθος, να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας Apple ID ή να τον διαγράψετε οριστικά.

Εάν θέλετε να τα κατεβάσετε όλα (ή ένα τμήμα τους) μπορείτε, αλλά να θυμάστε ότι η προετοιμασία των δεδομένων για τη λήψη, μπορεί να διαρκέσει λίγο και τα αρχεία που θα κατέβουν μπορεί να είναι αρκετά gigabytes σε μέγεθος. Επίσης, εάν δεν μπορείτε να βρείτε τα δεδομένα που ψάχνετε, η εταιρεία έχει ένα λεπτομερές FAQ που εξηγεί πού θα μπορούσε να είναι.

Η απενεργοποίηση των δεδομένων σας θα τα καθιστά προσωρινά μη διαθέσιμα σε εσάς ή σε οποιονδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένης της Apple. Στοιχεία όπως iMessage, iTunes και iCloud δεν θα λειτουργούν. Ωστόσο, το μέτρο αυτό είναι προσωρινό και δεν διαγράφει τα δεδομένα σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας ανά πάσα στιγμή και να επανέλθει στη φυσιολογική κατάστασή του. Λάβετε υπόψη ότι τα αιτήματα απενεργοποίησης λογαριασμού πρέπει να επαληθευτούν και ότι ενδέχεται να χρειαστούν έως και επτά ημέρες.

Τέλος, αν έχετε πραγματικά βαρεθεί να ανήκετε στον κόσμο της Apple, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη σελίδα για να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας. Τα αιτήματα διαγραφής θα επαληθευτούν επίσης, κάτι που μπορεί να χρειαστεί έως και επτά ημέρες. Ωστόσο, μόλις διαγράψετε τα δεδομένα σας, εξαφανίζονται για πάντα και κανένας, συμπεριλαμβανομένης της Apple, δεν θα μπορεί να τα ανακτήσει για εσάς. Σιγουρευτείτε λοιπόν εάν είναι πραγματικά αυτό που θέλετε να κάνετε και μόνο τότε προχωρήστε σε αυτή την ενέργεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS