ΑρχικήinetEfficientIP: Εκθετική αύξηση στο κόστος των DNS επιθέσεων

EfficientIP: Εκθετική αύξηση στο κόστος των DNS επιθέσεων

Οι επιχειρήσεις με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασαν την μεγαλύτερη αύξηση κόστους παγκοσμίως από DNS επιθέσεις, ενώ μια στις πέντε υπέστη και απώλεια ευαίσθητων δεδομένων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχειά της EfficientIP.

EfficientIP

Οι εταιρείες ασφάλειας DNS ρώτησαν 1000 υπευθύνους στον τομέα της τεχνολογίας και ασφάλειας από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018 για να συντάξουν την έκθεσή τους με τίτλο “2018 Global DNS Threat Report”.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 77% των οργανισμών δέχτηκαν τουλάχιστον μια επίθεση εντός του 2018, με μέσο όρο τις 7 επιθέσεις ανά οργανισμό.

Υπάρχουν διάφορα είδη DNS επιθέσεων με πιο γνωστές τις: denial of service, μόλυνση του DNS μέσω Malware και DNS tunneling. Τα στοιχεία της EfficientIP έβγαλαν ως πιο δημοφιλή την επίθεση με χρήση Malware και Phishing με ποσοστό 36% επί του συνόλου, ενώ ακολουθούν οι υπόλοιπες επιθέσεις DDoS, Domain lock-up και DNS tunneling με ποσοστό 20%.

Η έρευνα έδειξε ξεκάθαρα πόσο μεγάλες είναι οι επιπτώσεις που έχουν οι επιθέσεις στους οργανισμούς. Το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν διακοπή επικοινωνίας με το cloud storage τους, το 33% έπεσε θύμα υποκλοπής στοιχείων, ενώ το 22% είχε απώλειες πωλήσεων.

Ο γενικός μέσος όρος κόστους ανά DNS επίθεση αυξάνεται κατά 57% τον χρόνο, αλλά στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό αύξησης που σημειώθηκε ήταν 105%, ενώ κάποιες εταιρείες πληρώνουν έως και 4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

“Η έρευνα δείχνει ότι το κόστος και η συχνότητα των επιθέσεων έχουν αυξηθεί στον χρηματοπιστωτικό τομέα”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της EfficientIP. “Μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι η συγκεκριμένη πόλη είναι ένας ιδανικός στόχος για τους hackers, καθώς παρέχει επικερδείς και ευάλωτους στόχους “.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS