ΑρχικήinetΓιατί η Huawei αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό σύστημα;

Γιατί η Huawei αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό σύστημα;

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, η Google με το λειτουργικό της σύστημα, Android, είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης σε ότι αφορά τα λειτουργικά συστήματα για smartphone. Ωστόσο, κινέζοι κατασκευαστές όπως η ZTE και η Huawei αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες με αυτό.

λειτουργικό

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η απαγόρευση χρήσης του Android για τη Huawei μπορεί να μην είναι τόσο μακρινή προοπτική όσο φαίνεται. Για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, η εταιρεία ασχολείται με τη δική της εναλλακτική λύση για το Android. Το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας αναπτύσσεται για να διευκολύνει την είσοδο της Huawei στην αμερικανική αγορά.

Σύμφωνα με μια αναφορά της South China Morning Post, η εταιρεία εργαζόταν σε αυτό το μυστικό λειτουργικό σύστημα για κινητά από τότε που οι αρχές των ΗΠΑ ξεκίνησαν την έρευνα κατά της Huawei και της ZTE το 2012. Οι εργασίες γίνονται επίσης για την ανάπτυξη λύσεων οικιακής χρήσης για φορητούς υπολογιστές και tablet.

Ωστόσο, το λειτουργικό σύστημα ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει στο εγγύς μέλλον, καθώς δεν είναι τόσο καλό όσο το Android και αποτελεί μια έσχατη λύση σε περίπτωση που η Google επιλέξει να παίξει το σκληρό -για την Huawei- χαρτί της.

Η έκθεση αναφέρει ότι το έργο ξεκίνησε από τον ιδρυτή της Huawei, Ren Zhengfei. Μάλιστα, ένας από τους διευθυντές της εταιρείας δήλωσε πρόσφατα ότι η Huawei είναι σε θέση να δημιουργήσει το δικό της OS.

Σε άλλα νέα, μια έκθεση της Wall Street Journal αναφέρει ότι η Huawei ενδέχεται να κριθεί ένοχη για παραβίαση των αμερικανικών κανόνων για τις πωλήσεις της στο Ιράν. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές ποιες κυρώσεις θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Huawei αν βρεθεί ένοχη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS