ΑρχικήHow ToMicrosoft: Πως θα κάνει δυο πτυσσόμενες οθόνες να φαίνονται σαν μια;

Microsoft: Πως θα κάνει δυο πτυσσόμενες οθόνες να φαίνονται σαν μια;

Μια πτυσσόμενη συσκευή της Microsoft πρόκειται να κάνει την εμφάνιση της αργά ή γρήγορα καθώς αποκαλύφθηκε πρόσφατα άλλο ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αποδεικνύει ότι η συσκευή βρίσκεται υπό επεξεργασία.

Το δίπλωμα κάνει λόγο για μια κυρτή οθόνη με ελεγχόμενα επίπεδα φωτισμού. Επιπλέον, περιγράφεται με ποιον τρόπο μπορεί να τροποποιηθεί η συγκεκριμένη οθόνη έτσι ώστε να φαίνεται επίπεδη.

Έχοντας ενωμένες δύο καμπυλωτές οθόνες, σίγουρα θα έχουμε αρκετά πλεονεκτήματα όπως μια μεγαλύτερη επιφάνεια. Από την άλλη, η πληθωρική οθόνη μπορεί να παραμορφώνει τις εικόνες στο σημείο που γίνεται η σύνδεση των δύο επιμέρους μερών.

Η Microsoft αναλύει στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να επιλύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα παραμόρφωσης. Ένα ειδικό layer που θα είναι τοποθετημένο στην οθόνη θα επιτρέπει να φαίνονται επίπεδες οι εικόνες παρά το καμπυλωτό σχήμα των οθονών.

 

Microsoft

Το layer για τη διόρθωση της εικόνας συνεργάζεται με την επιφάνεια απελευθέρωσης του φωτός, διαμορφώνοντας με τέτοιο τρόπο την φωτεινότητα της απεικόνισης ώστε να σχηματίζεται μια φαινομενικά επίπεδη εικόνα, παρά την ύπαρξη καμπυλωτών οθονών.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε στις αρχές του 2017, μια εποχή που η Microsoft παύει να είναι αφοσιωμένη στα Windows phones. Επομένως, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η νέα αυτή τεχνολογία να αποτελεί το σημαντικότερο μέλημα της.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε υπομονετικά μέχρι την επίσημη παρουσίαση του πρώτου αναδιπλούμενου smartphone της Microsoft. Βέβαια, ακόμα δεν μπορεί να μας εγγυηθεί κανένας ότι το νέο αυτό δημιούργημα θα δει τελικά το φως της ημέρας ή απλώς θα παραμείνει σε δοκιμαστικό στάδιο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS