ΑρχικήsecurityΗ Microsoft ενισχύει την ασφάλεια του Chrome με το Windows Defender Extension

Η Microsoft ενισχύει την ασφάλεια του Chrome με το Windows Defender Extension

WindowsΌσον αφορά την ασφάλεια, η Microsoft φαίνεται να στοιχηματίζει σημαντικά στην τεχνολογία του Windows Defender, την οποία έχει ήδη ενσωματώσει στα Windows 10, στο πρόγραμμα περιήγησης Edge καθώς και σε άλλα προϊόντα της Microsoft.

Η εταιρεία έκανε ένα ακόμα βήμα, φέρνοντας τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που έχει εισάγει στον Edge, στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, με τη μορφή μιας επέκτασης που ονομάζεται Windows Defender Browser Protection.

Η Microsoft τονίζει ότι το extension αναζητά συνεχώς κακόβουλους συνδέσμους καθώς περιηγείστε στο διαδίκτυο και σας ειδοποιεί όταν εντοπίσει κάτι ύποπτο, εφόσον είναι περασμένο στη βάση δεδομένων της. Για παράδειγμα, όταν εντοπίζει συνδέσμους σε phishing emails και σε ιστότοπους που εξαπατούν τους χρήστες ώστε να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή τους.

Το Google Chrome περίεχει επίσης ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των χρηστών από μη ασφαλείς ιστότοπους και άλλους κακόβουλους συνδέσμους. Αλλά η Microsoft, επικαλούμενη τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν από τα NSS Labs το 2017, ισχυρίζεται ότι ο Edge προσφέρει πολύ καλύτερη προστασία από τους περιηγητές Chrome και Firefox.

Σε σύγκριση με το Edge (99%), το Chrome προσφέρει 87% προστασία από επιθέσεις phishing και το Firefox 70%.

Μπορείτε να κάνετε λήψη του Windows Defender Browser Protection, χρησιμοποιώντας αυτόν το σύνδεσμο.

Σε περίπτωση που η επέκταση σας εμποδίζει να επισκεφθείτε έναν ιστότοπο που είναι ασφαλής, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το κουμπί εναλλαγής “Safeguard against suspicious and malicious sites.” Το πρόσθετο περιλαμβάνει επίσης έναν σύνδεσμο που παραπέμπει στη δήλωση της Microsoft σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων, διότι είναι αυτονόητο ότι μια επέκταση τέτοιου είδους πρέπει να παρακολουθεί τις δραστηριότητες περιήγησης των χρηστών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS