ΑρχικήinetWindows 10: Λέει αντίο στα passwords με το Security Key της Yubico

Windows 10: Λέει αντίο στα passwords με το Security Key της Yubico

Η Microsoft είναι μια από τις εταιρείες που προσπαθούν να μεταφερθούν σε έναν κόσμο χωρίς κωδικούς πρόσβασης – χωρίς να διακυβεύουν την ασφάλεια των χρηστών και των δεδομένων τους – και οι επενδύσεις τους σε εναλλακτικές μεθόδους πιστοποίησης αποτελούν την ζωντανή απόδειξη γι αυτό. Πρόσφατα, η εταιρία συνεργάστηκε με την Yubico, κατασκευαστή των YubiKey USB authentication dongles, για την κυκλοφορία του Yubico Security Key που φέρει υποστήριξη για Windows 10 και Azure Active Directory.

Με άλλα λόγια, οι χρήστες θα μπορούν να συνδεθούν στα Windows 10 και Azure Active Directory χωρίς κωδικό πρόσβασης, αλλά θα επωφελούνται από την ασφάλεια και την ευκολία που παρέχει ένα dongle.

Το Security Key θα είναι διαθέσιμο στην τιμή των $ 20 και θα υποστηρίζει το πρότυπο FIDO2 / WebAuthn, το οποίο θα εφαρμοστεί και στα Windows 10 στο μέλλον. Το dongle χρησιμοποιεί interface USB-A και λόγω του ελάχιστου βάρους του είναι εξαιρετικά εύκολο να το μεταφέρετε όπου κι αν πάτε. Είναι αδιάβροχο, ενώ η Yubico συστήνει στους πελάτες να το κρεμάσουν στα μπρελόκ τους για μέγιστη άνεση.

Η νέα συσκευή της Yubico μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο ταυτότητας first και second factor και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών, όπως το Facebook, το Gmail, το Salesforce, το GitHub ή το Dropbox.

“Το FIDO2 και το Security Key παρέχουν αξιόπιστο έλεγχο ταυτότητας για το σύγχρονο και ευέλικτο εργατικό δυναμικό που καλύπτει τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας. Μαζί, αυτές οι τεχνολογίες θα ενσωματωθούν σε πολλούς τομείς, όπως: το λιανικό εμπόριο, την υγειονομική περίθαλψη, τις μεταφορές, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή και άλλα” δήλωσε η Yubico.

Η Microsoft προσφέρει ήδη υποστήριξη για συνδέσεις χωρίς κωδικό πρόσβασης FIDO2 ως μέρος του Windows Technology Adoption Program, αλλά η εταιρεία αναμένεται να την κυκλοφορήσει σε περισσότερες επιχειρήσεις στο εγγύς μέλλον.

Για τους καταναλωτές, η εταιρεία προσφέρει ήδη άλλες τεχνολογίες ελέγχου ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης, όπως το Windows Hello, το οποίο φέρνει την ασφάλεια (σε επίπεδο επιχειρήσεων) στα Windows 10 με ειδικό hardware όπως συσκευές ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων και κάμερες υπέρυθρων που μπορούν να σαρώσουν το πρόσωπό σας.

 

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS