ΑρχικήinetUbuntu 17.10 Artful Aardvark έρχεται σήμερα χωρίς Unity

Ubuntu 17.10 Artful Aardvark έρχεται σήμερα χωρίς Unity

Το Ubuntu 17.10 Artful Aardvark, αναμένεται να κυκλοφορήσει σήμερα 19 Οκτωβρίου, με αλλαγές που μπορεί να στεναχωρήσουν κάποιος φίλους της διανομής. Το νέο λειτουργικό της Canonical αφήνει το γνωστό περιβάλλον εργασίας Unity για το GNOME 3.

Το Gnome 3.26.1 θα είναι η προεπιλεγμένη επιφάνεια εργασίας του Artful Aardvark, και θα τρέχει μέσω του Wayland display server.Ubuntu 17.10 Artful Aardvark

Όσοι όμως θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον X11 display server, αντί του Wayland θα υπάρχει η επιλογή “Ubuntu σε Xorg” μέσω της οθόνης σύνδεσης GDM (GNOME Display Manager). Μεταξύ των επιλογών θα υπάρχει και η vanilla GNOME 3.26 session χωρίς τις τροποποιήσεις που έκανε η Canonical, αλλά και η παλιά επιφάνεια εργασίας Unity.

Έτσι λοιπόν σε λίγο θα μπορείτε να κατεβάσετε το λειτουργικό σύστημα Ubuntu 17.10, αλλά μόνο για υπολογιστές 64 bit, καθώς η Canonical, αποφάσισε να σταματήσει να υποστηρίζει εγκαταστάσεις των 32 bit, αν και οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις θα εξακολουθούν να υποστηρίζονται με ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας μέχρι το τέλος της ζωής της αντίστοιχης έκδοσης.

Το Ubuntu 17.10 τροφοδοτείται από τον Linux 4.13.4 kernel, ο οποίος θα μπορούσε σύντομα να αναβαθμιστεί σε νεότερη έκδοση μόλις κυκλοφορήσει το λειτουργικό σύστημα.

Φυσικά, εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερες εκδόσεις όπως τις Ubuntu 17.04 (Zesty Zapus) ή το Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus), μπορείτε να αναβαθμίσετε σε Ubuntu 17.10 μόλις κυκλοφορήσει επίσημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS