ΑρχικήbusinessFacebook: αναστέλλει κι άλλη εταιρεία λόγω κατάχρησης προσωπικών δεδομένων

Facebook: αναστέλλει κι άλλη εταιρεία λόγω κατάχρησης προσωπικών δεδομένων

εταιρείαΦαίνεται ότι τα προβλήματα του Facebook δεν πρόκειται να τελειώσουν σύντομα. Μια ακόμα εταιρεία συλλογής δεδομένων που ονομάζεται CubeYou έχει ανασταλεί από το Facebook, υπό το φως νέων καταγγελιών και αποκαλύψεων του CNBC, που φέρουν την εταιρεία να συλλέγει δεδομένα μέσω κουίζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία αναλύσεων δεδομένων, σφετερίζεται εκατομμύρια προσωπικές πληροφορίες χρηστών μέσω κουίζ όπως “You Are What You Like” και “Apply Magic Sauce”, που δημιουργήθηκαν από την ίδια.

Το Facebook έχει αναστείλει τώρα το CubeYou για παραπλάνηση των χρηστών, καθώς η εταιρεία υποστήριζε ότι συνέλεγε δεδομένα “για μη κερδοσκοπική ακαδημαϊκή έρευνα”, ενώ στην πραγματικότητα πουλούσε αυτές τις πληροφορίες σε εμπόρους.

“Αυτές είναι σοβαρές αξιώσεις και έχουμε αναστείλει το CubeYou από το Facebook, ενώ ταυτόχρονα ερευνούμε την υπόθεση”, δήλωσε ο Ime Archibong, αντιπρόεδρος του τμήματος ανάπτυξης συνεργατικών προϊόντων του Facebook. “Εάν αρνηθούν ή αποτύχουν στον έλεγχό μας, οι εφαρμογές τους θα απαγορευτούν από το Facebook”, πρόσθεσε ο Archibong.

Αυτή η κατάσταση θυμίζει αρκετά τον τρόπο με τον οποίο η Cambridge Analytica κατόρθωσε να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook και να τα χρησιμοποιήσει για να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.

Ωστόσο το Facebook αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με το θέμα αυτό, ισχυριζόμενο ότι δεν μπορεί να ελέγξει αν οι πληροφορίες μιας εταιρείας είναι παραπλανητικές. Αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών από την Cambridge Analytica ή την CubeYou, πραγματοποιήθηκε κάτω από τη μύτη της εταιρείας.

Στην πραγματικότητα, δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενέργεια για να σταματήσει η δράση της CubeYou από τον γίγαντα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι που ενημερώθηκε από το CNBC – κάτι που υποδηλώνει ότι το Facebook έχει ελάχιστο έλεγχο πάνω στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα στην πλατφόρμα του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS