ΑρχικήαπόψειςApple : δεν αντιγράφουμε είμαστε καινοτόμοι!

Apple : δεν αντιγράφουμε είμαστε καινοτόμοι!

Apple vs Android: Η διαμάχη μεταξύ των φίλων του Android και του iPhone συναντιέται πλέον όλο και πιο συχνά στα χαρακτηριστικά που εισήγαγε η Apple στις τελευταίες της συσκευές.

Τα χαρακτηριστικά ήταν περισσότερο ή λιγότερο εμπνευσμένα από την κινητή πλατφόρμα της Google, όπως συνέβη για παράδειγμα με την ασύρματη φόρτιση που διαθέτουν τα iPhone 8 και iPhone X.apple

Οι περισσότεροι φίλοι του Android και επικριτές της Apple υποστηρίζουν ότι η εταιρεία από το Cupertino δεν είναι πλέον καινοτόμος, και είναι αρκετά αργή στην υιοθέτηση ορισμένων χαρακτηριστικών.

Σύμφωνα όμως με τον επικεφαλή των υπηρεσιών της Apple Eddy Cue, χρειάζεται χρόνος για να αναπτυχθούν τα νέα χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε σε μια συνέντευξή του στο Livemint η Apple είναι “απίστευτα καινοτόμος” και όταν ρωτήθηκε αν η εταιρεία έχει επιβραδύνει το επίπεδο καινοτομίας τα τελευταία χρόνια, έδωσε την εξής απάντηση:

“Με τίποτα! Πρώτα απ ‘όλα, το iPhone είναι 10 ετών. Το iPad ήρθε μετά και μετά από αυτό το ρολόι. Έτσι, διαφωνώ και νομίζω ότι είμαστε εξαιρετικά πρωτοποριακοί. Δεν λαμβάνω υπόψη τις εργασίες που έγιναν στα Mac, iOS και MacOS, όπου νομίζω ότι οδηγούμε την αγορά.”

Ένα από τα πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Apple είναι το Face ID, αποκλειστικά για το iPhone X. Είναι ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί κάμερες ανίχνευσης 3D, και η Apple αναφέρει ότι υπάρχει μια πιθανότητα στις 1.000.000 να μπορέσει κάποιος να ξεκλειδώσει το iPhone σας με το πρόσωπό του.

Όπως και να’χει θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο. Οι συσκευές της Google Pixel που παρουσίασε αμέσως μετά την παρουσίαση του iPhone X, είναι ένα υπόδειγμα τεχνολογίας, με μια μονή κάμερα που αποδίδει καλύτερα από την διπλή των iPhone.

Μιλάμε πια για ένα πραγματικό αγώνα δρόμου, που εκτός την ταχύτητα παίζει ρόλο και η ποιότητα μαζί με την καινοτομία. Φέτος η Apple σε αυτό τον αγώνα δρόμου τερμάτισε χωρίς να τερματίσει αφού ακόμα περιμένουμε την εμφάνιση του iPhone X.

Δεν μπορούμε να πούμε όμως τίποτα για την τεχνολογία που λανσάρουν όλοι οι ανταγωνιστές στην αγορά των smartphones. Οι συσκευές είναι πραγματικά high end, και τα χαρακτηριστικά τους αρκετά προηγμένα. Αυτό που λείπει πραγματικά είναι το wow που ακούστηκε στην πρώτη παρουσίαση του iPhone από τον Jobs.

Όταν η καινοτομία δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης…

Από την άλλη μεριά βέβαια είναι και οι γνωστοί αντιγραφείς, που σιγά σιγά ροκανίζουν την κυριαρχία των μεγάλων “καινοτόμων” εταιρειών… Βλέπε Xiaomi…

Γιατί η τιμή είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να λάβουν όλοι πιο σοβαρά υπόψιν τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS