ΑρχικήinetΤο Facebook σταματά προσωρινά apps και chatbots από την πλατφόρμα

Το Facebook σταματά προσωρινά apps και chatbots από την πλατφόρμα

appsΣτον απόηχο του σκανδάλου της Cambridge Analytica, το οποίο συνεχίζει να στοιχειώνει το Facebook, τα News Feed των χρηστών παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα. Αλλά για τους προγραμματιστές, το Facebook είναι ένας εντελώς νέος κόσμος.

Το Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παύει τη διαδικασία αναθεώρησης εφαρμογής, πράγμα που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές δεν είναι πλέον σε θέση να ξεκινήσουν νέα apps ή chatbots στην πλατφόρμα του Facebook. Αυτή η απότομη διακοπή, έστω και προσωρινή, είναι ένα πλήγμα για οποιονδήποτε προγραμματιστή εφαρμογών, που ήλπιζε να ξεκινήσει μια νέα εφαρμογή του στο Facebook αυτήν την εβδομάδα.

«Φανταστείτε εκατοντάδες ώρες εργασίας, δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε επενδυτικό κεφάλαιο και δεκάδες πελάτες να εξαφανίζονται οποιαδήποτε στιγμή εξαιτίας ορισμένων γραμμών κώδικα», γράφει ο Troy Osinoff, συνιδρυτής της ψηφιακής υπηρεσίας JUICE σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Facebook σε απάντηση της παύσης.

Για τον Osinoff, η απόφαση του Facebook είναι μια χρήσιμη υπενθύμιση του να μην εξαρτάται κανείς μόνο από μια πλατφόρμα. Αυτό είναι κάτι με το οποίο οι προγραμματιστές είναι αρκετά εξοικειωμένοι, δεδομένης της διαρκούς διαμόρφωσης του αλγόριθμου του Facebook.

“Είναι απαραίτητο να έχετε ένα σχέδιο Β. Ένα λεπτομερές IFTT για το τι συμβαίνει αν / όταν το Facebook κλείνει το δρόμο προς το κύριο επιχειρηματικό σας μοντέλο”, έγραψε ο Osinoff.

Τα στελέχη του Facebook, Campbell Brown και Adam Mosseri, τόνισαν επίσης την ιδέα ότι τουλάχιστον οι εκδότες δεν θα πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στο Facebook, στην ομιλία τους στο συνέδριο του Codeode Media του Recode.

“Αν κάποιος αισθάνεται ότι δεν είναι η σωστή πλατφόρμα γι ‘αυτόν, τότε δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι στο Facebook”, δήλωσε ο Brown στην Recode.

Η παύση του Facebook θα “διαρκέσει για λίγες εβδομάδες”, σύμφωνα με το περιοδικό Chatbots Magazine, όπως μοιράστηκε ο επιχειρηματίας Chris Messina σε μια συνομιλία στο Facebook Messenger.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κάποια ημερομηνία σχετικά με το πότε μπορούν να υποβληθούν και πάλι νέα apps και chatbots.

Αυτές οι αλλαγές πηγάζουν από την κακή χρήση των δεδομένων χρήστη της Cambridge Analytica, αλλά αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα chatbots δεν έχουν στην πραγματικότητα πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες, δήλωσε ο Syd Lawrence, ιδρυτής της πλατφόρμας The Bot Platform.

“Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το όνομα, το φύλο και η ζώνη ώρας του προσώπου που κάνει εγγραφή στο bot. Δεν έχουμε πρόσβαση ούτε καν στις τοποθεσίες ή τις σελίδες που κάνει κάποιος like, πόσο μάλλον σε οτιδήποτε αφορά στους φίλους του. Ωστόσο λόγω της έκτασης που έχει πάρει το θέμα έχουν επηρεαστεί όλοι.”

Το Facebook διεξάγει επίσης έλεγχο όλων των apps που είχαν «πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες» προτού η εταιρεία θεσπίσει περιορισμούς δεδομένων το 2014. Το Facebook επίσης εξετάζει οποιαδήποτε εφαρμογή που θεωρεί ότι είναι «ύποπτη», σύμφωνα ένα blog post.

Ενώ το μέλλον των παλιών εφαρμογών Facebook είναι στον αέρα και νέες εφαρμογές δεν μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο, το Facebook φαίνεται να ελπίζει ότι οι προγραμματιστές θα δείξουν κατανόηση και θα κάνουν υπομονή.

“Εκ μέρους όλης της ομάδας του Messenger, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την υπομονή σας και για όλη τη δουλειά που κάνατε για να γίνει πραγματικότητα αυτή η εκπληκτική παγκόσμια κοινότητα”, αναφέρει χαρακτηριστικά το blog post του Messenger Team.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS