ΑρχικήinetPower Menu, όμοιο των Android, έρχεται στα Chromebooks με οθόνη αφής

Power Menu, όμοιο των Android, έρχεται στα Chromebooks με οθόνη αφής

Πρόσφατες αναφορές επιβεβαιώνουν τη διαθεσιμότητα ενός ολοκαίνουριου μενού που μοιάζει με Android στο λειτουργικό σύστημα Chrome OS της Google για Chromebooks με οθόνη αφής.

Αν διαθέτετε ένα Chromebook με οθόνη αφής, μάθετε ότι οι μηχανικοί της Google εργάζονται σε ένα ολοκαίνουριο μενού ενέργειας παρόμοιο με αυτό του λειτουργικού συστήματος Android για κινητά, επιτρέποντάς σας είτε να αποσυνδεθείτε από το Chrome OS είτε να απενεργοποιήστε τη συσκευή μετά από παρατεταμένο πάτημα του power button.

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, το ολοκαίνουριο power menu επιτρέπει στους χρήστες του Chromebook είτε να αποσυνδεθούν από το Linux-powered Chrome OS λειτουργικό σύστημα είτε να απενεργοποιήσουν τη συσκευή. Το power menu είναι προς το παρόν διαθέσιμο για δημόσιες δοκιμές μέσω του πειραματικού καναλιού Chrome Canary.

«Μετά το παρατεταμένο πάτημα του power button στα Chromebook με οθόνη αφής, εμφανίζεται τώρα ένα ολοκαίνουργιο μενού à la Android για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή ή να αποσυνδεθείτε», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Τη περασμένη εβδομάδα αναφέραμε πολλά νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στη νέα έκδοση Chromebook, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης υποστήριξης για εξωτερικές οθόνες και ένα ολοκαίνουριο εικονικό πληκτρολόγιο, ένα εργαλείο επιλογής ταπετσαριών και υποστήριξη για την εξαγωγή κωδικών πρόσβασης σε ένα αρχείο κειμένου (.csv) , καθώς και ένα εργαλείο προσβασιμότητας μεγεθυντικού φακού.

Επίσης, η Google σχεδιάζει να υποστηρίζει εφαρμογές Linux σε Chromebooks, επιτρέποντας την εκτέλεση λειτουργιών Linux VM (εικονικές μηχανές) στο Chrome OS. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι όλα αυτά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά να είναι διαθέσιμα για όλους τους χρήστες στο σταθερό κανάλι.

chromebooks

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS