ΑρχικήinetΤα 3/4 των malware που κυκλοφορούν είναι miners για κρυπτονομίσματα

Τα 3/4 των malware που κυκλοφορούν είναι miners για κρυπτονομίσματα

Τρία miners για κρυπτονομίσματα Monero που στοχεύουν browsers κατατάσσονται στην πρώτη, δεύτερη και τέταρτη θέση στην λίστα με τα 10 πιο ενεργά malware, σύμφωνα με μια αναφορά της εταιρείας Check Point.

Check Point

Τα Coinhive (κατατάσσεται # 1), Crypto-Loot (κατατάσσεται # 2), και JSEcoin (κατατάσσεται # 4) ξεπέρασαν ακόμα και τα μεγαλύτερα spam botnets. Πρόκειται για ηλεκτρονικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν διάφορα Javascripts και λειτουργούν σε ιστότοπους οι οποίοι κερδίσουν χρήματα χρησιμοποιώντας τους πόρους CPU των επισκεπτών προκειμένου να δημιουργήσουν Monero coins. Ενώ και οι τρεις είναι “νόμιμες” υπηρεσίες, τα JavaScript libraries  που παρέχονται από αυτές έχουν επισημανθεί ως κακόβουλα. Ο κώδικας που περιέχουν έχει βρεθεί κρυφά σε hacked sites, μέσα σε εφαρμογές για κινητά, σε mods παιχνιδιών, σε λογισμικό υπολογιστών και σε πολλές άλλες λειτουργίες.

Στην περίπτωση της Check Point, η εταιρεία λέει ότι τα προϊόντα ασφαλείας της έχουν εντοπίσει cryptojacking στοιχεία στο 42% των πελατών της. Το Coinhive ήταν ο ηγέτης, με ποσοστό 20%, ακολουθούμενο από το Crypto-Loot με 16%.

Επι του παρόντος, οι καλύτεροι τρόποι για να σταματήσετε τους ιστότοπους από το να χρησιμοποιούν την CPU σας για να δημιουργήσουν κρυπτονομίσματα είναι να έχετε εγκατεστημένο κάποιο antivirus το οποίο ελέγχει την λειτουργία των browser σας, ή με κάποιο Ad-block ή MinerBlock σαν πρόσθετο στον περιηγητή σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν πάρα πολλά ψεύτικα Ad-block τα οποία υπόσχονται να σας δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα όμως στην ουσία είναι το ίδιο ένα πρόγραμμα παραγωγής κρυπτονομισμάτων ξεγελώντας έτσι τους χρήστες. Πριν κατεβάσετε η προσθέσετε κάποια επέκταση στον browser σας βεβαιωθείτε ότι ο δημιουργός του και η πηγή που το λαμβάνετε είναι έμπιστοι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε browsers οι οποίοι έχουν προεγκατεστημένες τέτοιες λειτουργίες όπως π.χ ο Opera .

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα top 10 και top 3 malware σύμφωνα με την Check Point.

Windows Top 10

  1. Coinhive – in-browser cryptocurrency miner
  2. Crypto-Loot – in-browser cryptocurrency miner
  3. RIG EK – exploit kit
  4. JSEcoin – in-browser cryptocurrency miner
  5. RoughTed – malvertising campaign
  6. Fireball – Windows adware network
  7. Necurs – spam botnet
  8. Andromeda – malware downloader/botnet
  9. Virut – multi-purpose malware botnet
  10. Ramnit – banking trojan, malware downloader

 

              Android Top 3

  1. Triada – Android banking trojan
  2. Lokibot – Android banking trojan
  3. Hiddad – Android adware

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS