ΑρχικήinetiPhone 8: Έρχεται με Touch ID ενσωματωμένο στο power button;

iPhone 8: Έρχεται με Touch ID ενσωματωμένο στο power button;

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η Apple αναμένεται να αλλάξει την θέση του Touch ID στο iPhone 8 ως μέρος των προσπαθειών της να προσφέρει μια οθόνη με στενά bezels. Οι πηγές μέχρι στιγμής υποδεικνύουν ότι η εταιρεία θα μπορούσε είτε να το μετακινήσει κάτω από την οθόνη είτε στο πίσω μέρος της συσκευής.iPhone 8 iPhone 8 iPhone 8

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κυκλοφόρησε σήμερα προτείνει ένα διαφορετικό σενάριο, με την Apple να αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει την τοποθέτηση του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο power button.

Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ονομάζεται “Finger biometric sensor assembly including direct bonding interface and related methods” και υποστηρίζει ότι το power button θα βρίσκεται στο πάνω μέρος της συσκευής αν και η εταιρεία έτεινε περισσότερο προς την τοποθέτηση του πλευρικά του νέου smartphone.

« Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα περιλαμβάνει μια μήτρα ολοκληρωμένου κυκλώματος (IC)  που θα περιλαμβάνει μια διεπαφή άμεσης συγκόλλησης μεταξύ βιομετρικού αισθητήρα δακτύλου και στρώματος κάλυψης.» εξηγεί η Apple στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Να σημειώσουμε ότι μια παρόμοια προσέγγιση έχει χρησιμοποιηθεί από την Sony στο νέο Xperia XZ Premium το οποίο συνοδεύεται από έναν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στο πλευρικό κουμπί τροφοδοσίας οπότε έχουμε μεγάλη περιέργεια να δούμε αν η Apple θα εφαρμόσει το σχέδιο της αυτό ή όχι.

Πάντως, οι πιο πρόσφατες διαρροές αποκαλύπτουν ότι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα τοποθετηθεί κάτω από την οθόνη ως μέρος ενός νέου σχεδίου που θα υιοθετηθεί και από τη Samsung. Μάλιστα, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία επιθυμούσε να εγκαινιάσει την νέα τεχνολογία στο Galaxy S8 αλλά οι τεχνικοί δεν ήταν ακόμα έτοιμοι για αυτό το βήμα οπότε θα πρέπει αν το αναμένουμε με την κυκλοφορία του Note 8.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS