ΑρχικήinetΤο τέλος των Windows Phone βοηθάει τα Android στη μάχη εναντίον των...

Το τέλος των Windows Phone βοηθάει τα Android στη μάχη εναντίον των iPhone

Το Windows Phone / Windows 10 Mobile προσέγγισαν γρήγορα ένα μερίδιο αγοράς της τάξεως του 0% και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι χρήστες που εγκαταλείπουν την πλατφόρμα κινούνται στο Android, με λίγους μόνο από αυτούς που αγκαλιάζουν το σύστημα της Apple.

Android

Τα δεδομένα του Kantar για την τριμηνιαία περίοδο που λήγει τον Δεκέμβριο του 2017 δείχνουν ότι η μετάβαση από τηλέφωνα των Windows σε Android βοήθησε το κινητό λειτουργικό σύστημα της Google να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες που κατέγραψε, μετά το ντεμπούτο του iPhone X και του αυξανόμενου μεριδίου της Apple παγκοσμίως.

“Παρά τις ισχυρές επιδόσεις του iOS στις περισσότερες αγορές, οι απώλειες του Android έχουν σε κάποιο βαθμό αντισταθμιστεί από την ταχεία πτώση των Windows, των οποίων το μερίδιο σήμερα βρίσκεται κάτω από το 1% σε όλες τις αγορές εκτός από την Ιταλία”, λέει το Kantar.

Στην περιοχή της EU5, τα Windows phones έπεσαν στο 0,7%, από 2,6% την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Γαλλία όπου η πλατφόρμα μειώθηκε κατά 3% σε 0,2% και στην Ιταλία όπου μειώθηκε κατά 2%.

Στην Ισπανία, από την άλλη πλευρά, το κινητό λειτουργικό σύστημα της Microsoft έχασε 0,5% και τώρα βρίσκεται στο μερίδιο πωλήσεων 0%. Για λόγους σύγκρισης, το Android είναι η κορυφαία επιλογή σε αυτή τη χώρα με μερίδιο αγοράς 87,1%.

Όσον αφορά τις αγορές εκτός της ΕΕ, τα Windows phones κατέρρευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και δεν συνέβη με τον ίδιο υψηλό ρυθμό όπως και στον υπόλοιπο κόσμο. Η Microsoft έχασε το 0,2% και πήγε στο 0,6% ενώ στην Κίνα παρέμεινε στο 0,1%, όπως και το 2016. Από την άλλη πλευρά, τα Windows phones έφτασαν στο 0% και στην Ιαπωνία.

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη που καταγράφηκε από το Android, με τους χρήστες τηλεφώνων των Windows ως συνεισφέροντες, έλαβε χώρα στη Γαλλία όπου σημείωσε αύξηση όχι λιγότερο από 3,4% για να φτάσει το 75,6%. Το μεγαλύτερο μερίδιο τώρα είναι στην Ισπανία όπου το Android έχει φτάσει στο 87,1%.

Όσον αφορά το μέλλον των Windows phone, δεν συμβαίνει κάτι σε αυτό το μέτωπο, καθώς η ίδια η Microsoft επιβεβαίωσε όχι μόνο ότι δεν έχουν προγραμματιστεί νέα τηλέφωνα & δυνατότητες, αλλά επίσης ότι έχει διακοπεί το πρόγραμμα Windows Insider για κινητά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS