ΑρχικήinetΟ κυβερνήτης της Hawaii αργεί να ειδοποιήσει για ψεύτικη επίθεση πυραύλων

Ο κυβερνήτης της Hawaii αργεί να ειδοποιήσει για ψεύτικη επίθεση πυραύλων

Θα μπορούσε να γίνει χειρότερη όλη αυτή η γκάφα; Από ότι φαίνεται το γεγονός ότι κάποιος χάκαρε το λογαριασμό του κυβερνήτη της Hawaii και έστειλε σε όλους μια προειδοποίηση για ψευδή επίθεση πυραύλων δεν ήταν αρκετή αφού φαίνεται ότι στον κυβερνήτη πήρε 17 ολόκληρα λεπτά να δημοσιεύσει στο Twitter ότι είναι ψευδές επειδή … δεν γνώριζε τον κωδικό του λογαριασμού του.

Hawaii

Συνοπτικά, η Hawaii Emergency Management Agency υπέβαλε την απειλή βαλλιστικών πυραύλων στις 8.07 π.μ. ώρα Ειρηνικού στις 13 Ιανουαρίου, ενώ ο Ige tweet-αρέ τις τέσσερις λέξεις “δεν υπάρχει καμία απειλή πυραύλων” στις 8.24 π.μ. την ίδια μέρα. Η δεύτερη ειδοποίηση που στάλθηκε στα τηλέφωνα έγινε 38 λεπτά μετά τον ψευδή συναγερμό.

Ο Ige είπε ότι ρύθμισε το Twitter στο τηλέφωνό του για να μπορεί να δημοσιεύει ταχύτερα, αν και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να αντικρούσει μια άλλη προειδοποίηση πλαστών πυραύλων.

“Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω τις εγγραφές λογαριασμού Twitter και τους κωδικούς πρόσβασης, έτσι είναι σίγουρα μια από τις αλλαγές που έκανα. Το βάζω αυτό στο τηλέφωνό μου για να μπορέσουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στα κοινωνικά μέσα », είπε, προτού προσθέσει ότι ο χρόνος αντίδρασης του θα μπορούσε να αυξηθεί επειδή κάλεσε επίσης τις τοπικές αρχές.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του tweet, ο Ige κυκλοφόρησε αρκετές δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας συγγνώμης για τους κατοίκους της Χαβάης, όλες τους στο Twitter, πιθανώς προσπαθώντας να δείξει σε όλους ότι ανέκτησε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού του.

“Εκ μέρους του κράτους του Hawaii, ζητώ βαθύτατα συγνώμη για αυτή την ψεύτικη προειδοποίηση που δημιούργησε άγχος και φόβο μιας κρίσης στους κατοίκους και τους επισκέπτες μας”, ανέφερε ο κυβερνήτης. “Μπορώ προσωπικά να διαβεβαιώσω κάθε κάτοικο και επισκέπτη ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα από το Hawaii Emergency Management Agency για να διασφαλιστεί ότι μια τέτοια κατάσταση δεν θα συμβεί ποτέ ξανά”.

Αυτή τη στιγμή, τόσο οι λογαριασμοί του Twitter όσο και του Facebook διαχειρίζονται από το προσωπικό του Ige, αλλά έχουν εγκατασταθεί και εφαρμογές στο τηλέφωνό του, έτσι ώστε ο κυβερνήτης να μπορεί να δημοσιεύσει προσωπικά στα κοινωνικά μέσα.

Ας ελπίσουμε απλώς ότι δεν θα καθυστερήσει και καμιά άλλη προειδοποίηση πυραύλων να παραδοθεί στο Twitter … Ευτυχώς έχει μόνο 7.000 followers.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS