Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς
infosec

Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς

Οι ερευνητές του ISE δήλωσαν την Τρίτη ότι οι password managers 1Password, KeePass, LastPass και Dashline έχουν ευπάθειες που θα...
Read More
infosec

Το Rietspoof malware εξαπλώνεται μέσω Facebook Messenger και Skype

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (16 Φεβρουαρίου), οι ερευνητές περιέγραψαν ένα νέο malware, τo οποίo χαρακτήρισαν ως «κακόβουλο...
Read More
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
Latest Posts

Ο κυβερνήτης της Hawaii αργεί να ειδοποιήσει για ψεύτικη επίθεση πυραύλων

Θα μπορούσε να γίνει χειρότερη όλη αυτή η γκάφα; Από ότι φαίνεται το γεγονός ότι κάποιος χάκαρε το λογαριασμό του κυβερνήτη της Hawaii και έστειλε σε όλους μια προειδοποίηση για ψευδή επίθεση πυραύλων δεν ήταν αρκετή αφού φαίνεται ότι στον κυβερνήτη πήρε 17 ολόκληρα λεπτά να δημοσιεύσει στο Twitter ότι είναι ψευδές επειδή … δεν γνώριζε τον κωδικό του λογαριασμού του.

Hawaii

Συνοπτικά, η Hawaii Emergency Management Agency υπέβαλε την απειλή βαλλιστικών πυραύλων στις 8.07 π.μ. ώρα Ειρηνικού στις 13 Ιανουαρίου, ενώ ο Ige tweet-αρέ τις τέσσερις λέξεις “δεν υπάρχει καμία απειλή πυραύλων” στις 8.24 π.μ. την ίδια μέρα. Η δεύτερη ειδοποίηση που στάλθηκε στα τηλέφωνα έγινε 38 λεπτά μετά τον ψευδή συναγερμό.

Ο Ige είπε ότι ρύθμισε το Twitter στο τηλέφωνό του για να μπορεί να δημοσιεύει ταχύτερα, αν και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να αντικρούσει μια άλλη προειδοποίηση πλαστών πυραύλων.

“Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω τις εγγραφές λογαριασμού Twitter και τους κωδικούς πρόσβασης, έτσι είναι σίγουρα μια από τις αλλαγές που έκανα. Το βάζω αυτό στο τηλέφωνό μου για να μπορέσουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στα κοινωνικά μέσα », είπε, προτού προσθέσει ότι ο χρόνος αντίδρασης του θα μπορούσε να αυξηθεί επειδή κάλεσε επίσης τις τοπικές αρχές.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του tweet, ο Ige κυκλοφόρησε αρκετές δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας συγγνώμης για τους κατοίκους της Χαβάης, όλες τους στο Twitter, πιθανώς προσπαθώντας να δείξει σε όλους ότι ανέκτησε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού του.

“Εκ μέρους του κράτους του Hawaii, ζητώ βαθύτατα συγνώμη για αυτή την ψεύτικη προειδοποίηση που δημιούργησε άγχος και φόβο μιας κρίσης στους κατοίκους και τους επισκέπτες μας”, ανέφερε ο κυβερνήτης. “Μπορώ προσωπικά να διαβεβαιώσω κάθε κάτοικο και επισκέπτη ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα από το Hawaii Emergency Management Agency για να διασφαλιστεί ότι μια τέτοια κατάσταση δεν θα συμβεί ποτέ ξανά”.

Αυτή τη στιγμή, τόσο οι λογαριασμοί του Twitter όσο και του Facebook διαχειρίζονται από το προσωπικό του Ige, αλλά έχουν εγκατασταθεί και εφαρμογές στο τηλέφωνό του, έτσι ώστε ο κυβερνήτης να μπορεί να δημοσιεύσει προσωπικά στα κοινωνικά μέσα.

Ας ελπίσουμε απλώς ότι δεν θα καθυστερήσει και καμιά άλλη προειδοποίηση πυραύλων να παραδοθεί στο Twitter … Ευτυχώς έχει μόνο 7.000 followers.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *