ΑρχικήinetΤο επόμενο μοντέλο της Xiaomi αποτελεί αντιγραφή του iPhone X;

Το επόμενο μοντέλο της Xiaomi αποτελεί αντιγραφή του iPhone X;

Xiaomi: Η κατάργηση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων από το iPhone X και το ποντάρισμα στην αναγνώριση προσώπου ήταν μια αμφιλεγόμενη απόφαση, αλλά όπως συμβαίνει κάθε φορά, ήταν θέμα χρόνου μέχρι οι Android αντίπαλοι του να υιοθετήσουν τη ίδια προσέγγιση.

Η Xiaomi, παραδείγματος χάρη, είναι μια από αυτές καθώς σκοπεύει να εγκαταλείψει το Touch ID και να προσφέρει μόνο το σύστημα Face ID στην επόμενη ναυαρχίδα της που θα ονομάζεται Mi 7.Xiaomi

Αν και αποτελεί απλώς μια φήμη, η Xiaomi εξετάζει ήδη το σύστημα αναγνώρισης προσώπου με αυξημένη εστίαση στην ασφάλεια εφόσον αποτελεί τη μοναδική μέθοδο ελέγχου ταυτότητας για την συσκευή.

Η Xiaomi δεν είναι η πρώτη εταιρεία που επενδύει σε χαρακτηριστικά αναγνώρισης προσώπου, αν και είναι μία από τις πρώτες που ακολουθεί τα βήματα της Apple και σχεδιάζει να εγκαταλείψει πλήρως τους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Εταιρείες όπως η Huawei και η Vivo, για παράδειγμα, διερευνούν την ιδέα της ενσωμάτωσης αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη σε μια προσπάθεια να παραμείνουν σε αυτό το χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα να προσφέρουν αναγνώριση προσώπου.

Από την άλλη πλευρά, η Samsung σκοπεύει να διατηρήσει τον ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος του τηλεφώνου στην επόμενη ναυαρχίδα του, αν και πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η εταιρεία θα έπρεπε να ενσωματώσει το Touch ID στην αρχική οθόνη στο επερχόμενο Note 9 phablet.

Μένει να δούμε αν η Xiaomi σχεδιάζει να γίνει copycat της Apple. Να σημειώνουμε βέβαια ότι η εταιρεία στοιχηματίζει σε high-end υλικό όπως το Snapdragon 845 chip, η edge-to-edge οθόνη 5,65 ιντσών με 18: 9 διαστάσεις και οι κάμερες υψηλής ποιότητας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS