ΑρχικήinetΈρευνα αποκαλύπτει ότι οι μη γνήσιοι φορτιστές iPhone μπορεί να σας σκοτώσουν

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι μη γνήσιοι φορτιστές iPhone μπορεί να σας σκοτώσουν

Οι γνήσιοι φορτιστές iPhone που κατασκευάζει η Apple είναι σίγουρα υπερβολικά ακριβοί. Ακόμα και το φθηνότερο καλώδιο κοστίζει 20 ευρώ στην Apple οπότε δεν μας κάνει καμία εντύπωση αν οι περισσότεροι από εσάς ψάχνεται πιο φθηνές λύσεις.

Σύμφωνα όμως με μια πρόσφατη βρετανική έρευνα της Electrical Safety First, η τακτική αυτή είναι αρκετά επικίνδυνη. Μετά από αρκετές δοκιμές αποδείχθηκε ότι οι μη αυθεντικοί φορτιστές iPhone  είναι πολύ επικίνδυνοι για τους ιδιοκτήτες τους εφόσον η πλειοψηφία απέτυχε στους πιο βασικούς ελέγχους ασφαλείας. iPhone

Οι φορτιστές που χρησιμοποιήθηκαν προμηθεύτηκαν από την βρετανική αγορά αλλά, όπως είναι λογικό, κατασκευάστηκαν σε διαφορετική χώρα, κυρίως στη Κίνα.

Αρχικά, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι το 50% των μη γνήσιων φορτιστών ενέχει σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας ή ακόμα χειρότερα θανατηφόρου ηλεκτρικού σοκ και πυρκαγιάς. Με άλλα λόγια, αν θέλετε να αποφύγετε μια πιθανή έκρηξη της συσκευής σας- είναι τόσο της μόδας το τελευταίο καιρό- καλό θα ήταν να μην κάνετε φθηνές επιλογές.

Τουλάχιστον στο 68% των φορτιστών παρατηρείται έλλειψη μόνωσης και κακής ποιότητας εσωτερικά εξαρτήματα, γεγονός που με την σειρά του συνεπάγεται με σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας ακόμα και απλά αγγίζοντας το καλώδιο.

«Αν κάποιος αγοράσει ένα μη γνήσιο φορτιστή iPhone διατρέχει μεγάλο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Με την αγορά ενός τέτοιου είδους φορτιστή , στη καλύτερη περίπτωση μπορεί να βλάψετε το κινητό σας και στην χειρότερη να βλάψετε τον εαυτό σας. Αξίζει το ρίσκο;» αναφέρει ο Martyn Allen, τεχνικός διευθυντής της Electrical Safety First.

Επειδή οι αναφορές για iPhone που παίρνουν φωτιά δεν είναι ελάχιστες -αυτό το γνωρίζουμε όλοι- αναμφίβολα για πολλές από αυτές οφείλετε κάποιος μη γνήσιος φορτιστής. Επομένως, την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να αγοράσεις ένα μη πιστοποιημένο φορτιστή αναλογίσου: Εδώ έδωσε τόσα λεφτά για να αγοράσω iPhone, στο φορτιστή θα κολλήσω;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS