ΑρχικήinetWindows 7: Σφάλμα "διαλύει" τη λειτουργία Windows Update

Windows 7: Σφάλμα “διαλύει” τη λειτουργία Windows Update

Ορισμένα συστήματα των Windows 7 και Windows Server 2008 αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα στο Windows Update που τους εμποδίζει να ελέγχουν για νέες ενημερώσεις.

Σύμφωνα με αναφορές, το σφάλμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 3 Δεκεμβρίου και πιθανότατα να πρόκειται για κάποιο θέμα στον διακομιστή οπότε οι χρήστες ενδέχεται να μην μπορούν να κάνουν κάτι για να το διορθώσουν. Η Microsoft πάντως δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επί του θέματος.Windows 7

Ο έλεγχος για ενημερώσεις στο σύστημα αποτυγχάνει και εμφανίζεται το εξής μήνυμα: «Windows could not search for new updates» ενώ κάνοντας κλικ στην επιλογή “Λήψη Βοήθειας” αναγράφεται το εξής: «Windows Update cannot currently check for updates because the service is not running. You may need to restart your computer».

Η επανεκκίνηση του συστήματος ή το πάτημα της επιλογής “Δοκιμάστε ξανά” δεν έχει καμία διαφορά και προς το παρόν υπάρχουν ενδείξεις ότι τουλάχιστον δύο λύσεις επιλύουν το πρόβλημα.

Μια πιθανή λύση είναι η ανάπτυξη παλαιότερων κωδικών ασφαλείας καθώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft “διαλύει” το Windows Update στα Windows 7. Επίσης, για να επαναφέρετε την Windows Update λειτουργία μπορείτε να ορίσετε την ημερομηνία στις 12 Μαρτίου 2017 και το πρόβλημα θα διορθωθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αιώνια αντίπαλος της Microsoft, η Apple, αντιμετώπισε επίσης πρόσφατα ένα σφάλμα στο iPhone το οποίο θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπιστεί με την επαναφορά της ημερομηνίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Microsoft θα ετοιμάζει ήδη τις κατάλληλες διορθώσεις λογισμικού και θα μας τις παρουσιάσει το συντομότερο δυνατόν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS