ΑρχικήinetΤο Classic Shell Windows Start μενού App αποσύρεται επίσημα

Το Classic Shell Windows Start μενού App αποσύρεται επίσημα

Το Classic Shell, ένα από τα πιο δημοφιλές app Windows Start μενού, αποσύρεται, με τον πηγαίο κώδικα να διατίθεται ηλεκτρονικά στην κοινότητα των προγραμματιστών.

Shell

Ο προγραμματιστής του προγράμματος δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι η εγκατάλειψη του Classic Shell είναι μια απόφαση που προκαλείται κυρίως από τρεις παράγοντες, όπως η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, οι συχνές ενημερώσεις των Windows 10 που σπάζουν την προηγούμενη έκδοση της εφαρμογής και τις αλλαγές που κάνει η Microsoft στο λειτουργικό σύστημα.

“Κάθε νέα έκδοση των Windows κινείται πιο μακριά από το κλασικό μοντέλο προγραμματισμού Win32, το οποίο επέτρεψε την περιθωριοποίηση πολλών χρηστών. Οι νέοι τρόποι με τους οποίους γίνονται τα πράγματα καθιστούν πολύ δύσκολο να επιτευχθούν οι ίδιες προσαρμογές “, εξηγεί ο προγραμματιστής του Classic Shell.

Ενώ η αρχική εφαρμογή δεν θα λάβει νέες ενημερώσεις, το Classic Shell μπορεί να ζήσει με βοήθεια από την κοινότητα των προγραμματιστών, καθώς ο πηγαίος κώδικας έχει κυκλοφορήσει στο SourceForge για όποιον θέλει να τον χρησιμοποιήσει.

Τα download links του Classic Shell θα παραμείνουν πάνω για 6 ακόμη μήνες, ενώ η ιστοσελίδα θα κλείσει στα τέλη του 2018.

Ενώ η ιστορία του Classic Shell πηγαίνει πίσω στο 2009, μια σημαντική έκρηξη των λήψεων καταγράφηκε το 2012, όταν η Microsoft έκανε την αμφιλεγόμενη απόφαση για το λανσάρισμα των Windows 8 χωρίς ένα κουμπί Start (πρώτα) και ένα Start μενού. Πολλοί χρήστες πήγαν σε εναλλακτικές λύσεις τρίτων για να φέρουν πίσω το μενού Έναρξης και το Classic Shell ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις, δεδομένης της οικείας εμφάνισης και των πλούσιων χαρακτηριστικών.

Εν τω μεταξύ, η Microsoft έχει φέρει πίσω το Start μενού στα Windows 10, αλλά οι χρήστες εξακολουθούν να θέλουν μια εναλλακτική λύση τρίτων για να έχουν το Classic Shell λίγο περισσότερο. Παραμένει να δούμε πόσο καιρό, όμως, καθώς μια μελλοντική έκδοση των Windows μπορεί να σπάσει εντελώς την εφαρμογή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS