ΑρχικήinetΗ νέα τεχνολογία μπαταριών της Samsung μπορεί να φορτίσει το smartphone σας...

Η νέα τεχνολογία μπαταριών της Samsung μπορεί να φορτίσει το smartphone σας 5 φορές γρηγορότερα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν το smartphone σας θα μπορούσε να φορτιστεί πλήρως σε λιγότερο από 15 λεπτά;

smartphoneΣύμφωνα με τη Samsung κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι τόσο μακριά, καθώς η εταιρεία τελείωσε την Τρίτη μία νέα έρευνα γύρω από τη μπαταρία, που θα μπορούσε να έχει μεγάλες επιπτώσεις για τους κατασκευαστές smartphone.

Ο κορεάτικος ηλεκτρονικός κολοσσός λέει ότι έχει αναπτύξει ένα είδος μπαταρίας που είναι πιο αποδοτικό και φορτίζει ταχύτερα από τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ονομάζεται “graphene ball”, και η Samsung λέει ότι οι μπαταρίες που κατασκευάζονται από αυτό το υλικό, θα μπορούσαν να φορτιστούν έως και πέντε φορές γρηγορότερα από τις αντίστοιχες των ιόντων λιθίου.

Μια μπαταρία η οποία τώρα χρειάζεται μια ώρα για πλήρη φόρτιση θα μπορούσε, θεωρητικά να χρειαστεί μόλις 12 λεπτά για να φορτιστεί, αν χρησιμοποιηθεί το νέο υλικό με σφαιρίδια γραφένιου, λέει η εταιρεία. Θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει την αύξηση της χωρητικότητας των μπαταριών κατά 45%, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Αυτή η αυξημένη χωρητικότητα, σε συνδυασμό με τη σούπερ γρήγορη φόρτιση, θα μπορούσε να έχει μεγάλες επιπτώσεις όχι μόνο στα smartphones, αλλά και στα ηλεκτρικά οχήματα και όλα τα άλλα προϊόντα που επωφελούνται από μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας.

«Ήμασταν σε θέση να βελτιώσουμε σημαντικά τις δυνατότητες των μπαταριών ιόντων λιθίου σε ένα περιβάλλον όπου οι αγορές κινητών συσκευών και ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνονται ραγδαία», δήλωσε ο Dr. Son In-hyuk. «Η δέσμευσή μας είναι να διερευνούμε και να αναπτύσσουμε συνεχώς την τεχνολογία των μπαταριών, υπό το πρίσμα αυτών των τάσεων».

Ενώ το υλικό βρίσκεται ακόμα σε ερευνητική φάση, υπάρχει ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η Samsung μπορεί να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη χρήση μπαταριών με βάση το γραφένιο: η ασφάλεια. Δεδομένου ότι η μπαταρία είναι σε θέση να παραμείνει σε μια “εξαιρετικά σταθερή” θερμοκρασία των 60 βαθμών Κελσίου, οι μπαταρίες θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για ΗΥ.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την έρευνα της Samsung στο άρθρο της που δημοσιεύτηκε στο Nature.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS