ΑρχικήinetΕπίσημη κυκλοφορία του Linux Mint 18.3 "Sylvia". Πως να το εγκαταστήσετε

Επίσημη κυκλοφορία του Linux Mint 18.3 “Sylvia”. Πως να το εγκαταστήσετε

Η αναβάθμιση από το λειτουργικό σύστημα Linux Mint 18.2 “Sonya” στην πιο πρόσφατη έκδοση Linux Mint 18.3 “Sylvia” είναι πλέον επίσημα διαθέσιμη.

Το Linux Mint 18.3 ξεκίνησε με τις εκδόσεις Cinnamon και MATE οι οποίες μέχρι στιγμής ήταν διαθέσιμες μόνο σε Beta έκδοση. Τώρα, μπορούν όλοι οι χρήστες Mint Linux 18.2 να αναβαθμίσουν σε  Linux Mint 18.3.Linux Mint 18.3

Να σημειώσουμε ότι το update είναι ανοιχτό  μόνο για  Linux Mint 18.2 “Sonya” Cinnamon και MATE χρήστες ενώ οι χρήστες  Xfce και KDE θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την επίσημη κυκλοφορία των Linux Mint 18.3 “Sylvia” Xfce και KDE.

Εγκατάσταση Linux Μint 18.3

Αρχικά, πρέπει να δημιουργήσετε ένα backup/system των σημαντικότερων αρχείων σας χρησιμοποιώντας το Timeshift utility και στη συνέχεια να απενεργοποιήσετε το screensaver. Οι χρήστες του Cinnamon πρέπει να αναβαθμίσουν, επίσης, όλα τα Cinnamon spices.

Για να αναβαθμίσετε σε Linux Mint 18.3, ανοίξτε την εφαρμογή Update Manager, κάντε κλικ στο “Refresh” για να ελέγξετε τις νέες εκδόσεις των πακέτων mint-upgrade-info και mintupdate και να τις εγκαταστήσετε, εάν είναι διαθέσιμες. Έπειτα, ανοίξτε το System Upgrade utility, πηγαίνετε στο μενού επεξεργασίας και κάντε κλικ στην επιλογή “Αναβάθμιση σε Linux Mint 18.3 Sylvia”.

Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγκατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντικαταστήσει οποιαδήποτε αρχεία ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, αν σας ζητηθεί. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αναβάθμισης, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Linux Μint 18.3.

Προσοχή! Το συγκεκριμένο update δεν θα ενημερώσει τα kernel πακέτα οπότε θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα. Επίσης, θα πρέπει να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο εφαρμογές όπως Redshift και System Reports από τις επίσημες αποθήκες λογισμικού.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS