ΑρχικήinetΗ Beta του LibreOffice 6.0 είναι διαθέσιμη για download

Η Beta του LibreOffice 6.0 είναι διαθέσιμη για download

Ο κύκλος ανάπτυξης του επερχόμενου LibreOffice 6.0 open-source και cross-platform συνεχίζεται αυτές τις μέρες με την κυκλοφορία του πρώτου ορόσημου Beta στο πλαίσιο της δεύτερης συνεδρίας κυνηγιού bug.

LibreOffice

Το LibreOffice 6.0 Beta είναι τώρα διαθέσιμο για λήψη και ενώ έχει κυκλοφορήσει κυρίως για όσους εμπλέκονται στις συνεδρίες bug που διοργανώνει το The Document Foundation για να να επιλύσει όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα πριν την τελική έκδοση, από τους πρώτους που θα την υιοθετήσουν.

Μια δεύτερη έκδοση του Beta θα μπορούσε να φτάσει νωρίς τον επόμενο μήνα, αν εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια κρίσιμα σφάλματα, αλλά ο κύκλος ανάπτυξης θα συνεχιστεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου με το πρώτο ορόσημο Release Candidate (RC), ακολουθούμενο από το δεύτερο και τρίτο RC τον Ιανουάριο του 2018. Η τελική κυκλοφορία του LibreOffice 6.0 αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου 2018.

Όπως υποδηλώνει ο αριθμός έκδοσής του, το LibreΟffice 6.0 υπόσχεται να είναι μια σημαντική έκδοση προσθέτοντας πολλά νέα χαρακτηριστικά. Μεταξύ αυτών, μπορούμε να αναφέρουμε ένα νέο προεπιλεγμένο στυλ πίνακα για τον Writer, τον ορθογραφικό έλεγχο “Grammar By” για τον Writer, νέες λειτουργίες υπολογιστικού φύλλου για το Calc, καθώς και την υπογραφή και κρυπτογράφηση εγγράφων OpenPGP.

Δέκα νέα πρότυπα Impress έχουν προστεθεί στο LibreΟffice 6.0, μαζί με διάφορες βελτιώσεις στα υπάρχοντα πρότυπα και μια νέα μορφή προεπιλογής διαστάσεων 16: 9. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για προσαρμοσμένα θέματα εικονιδίων μέσω του διαχειριστή επέκτασης, εφαρμογή γραμματοσειρών Noto από προεπιλογή και ένα νέο φίλτρο εισαγωγής από QuarkXPress v.3 και v.4.

Φυσικά, θα υπάρχουν πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά που θα κυκλοφορήσουν στο LibreOffice 6.0 πριν από την τελική έκδοση που θα κυκλοφορήσει, συμπεριλαμβανομένης μιας βελτιωμένης εφαρμογής LibreΟffice για Android.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS