ΑρχικήinetApple: Ο στόχος μας δεν είναι να κάνουμε οικονομικά προσιτά τηλέφωνα

Apple: Ο στόχος μας δεν είναι να κάνουμε οικονομικά προσιτά τηλέφωνα

Το iPhone X είναι το πιο ακριβό μοντέλο iPhone, με την έκδοση 256GB διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες στην τιμή των $ 1.149, ενώ το βασικό μοντέλο με 64GB πωλείται στα $ 999.

Ακόμα κι αν είναι επίσης μια από τις πιο ενημερωμένες εκδόσεις του iPhone από το πρώτο μοντέλο που λανσαρίστηκε το 2007, η τιμή είναι αυτό που συγκρατεί ένα σημαντικό αριθμό πιθανών αγοραστών από την αγορά της συσκευής και όπως αποδεικνύεται, η Apple το γνωρίζει πολύ καλά.

Σε μια συνέντευξη με την Time, δύο στελέχη της Apple συζήτησαν την τιμή του iPhone X, εξηγώντας ότι η κουλτούρα της εταιρείας είναι αυτό που καθιστά τη συσκευή ακριβότερη από τις υπόλοιπες συσκευές στην αγορά.

“Ο στόχος μας είναι πάντα να παρέχουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο δυνατό προϊόν, όχι πάντα το χαμηλότερο κόστος”, εξηγεί ο Dan Riccio.

Παρά το γεγονός ότι η Apple δεν κατασκευάζει απαραίτητα τηλέφωνα που είναι πιο προσιτά, η εταιρεία συνεχίζει να πωλεί παλαιότερα μοντέλα τα οποία διατίθενται σε μικρότερη τιμή, συμπεριλαμβανομένων των iPhones προηγούμενης γενιάς που έχουν λάβει σημαντικές εκπτώσεις μετά το λανσάρισμα της σειράς 2017.

Ο επικεφαλής σχεδιαστής της Apple, Jony Ive, λέει ότι τα iPhones ήταν πάντα ακριβότερα από τους ανταγωνιστές τους απλώς και μόνο επειδή δεν είναι μόνο τηλέφωνα, αλλά συσκευές που μπορούν να παρέχουν πιο προηγμένη λειτουργικότητα.

Το αρχικό iPhone που λανσαρίστηκε πριν από μια δεκαετία με μια τιμή $ 500, η οποία παρόλο που θεωρήθηκε πολύ ακριβή εκείνη την εποχή, το τηλέφωνο ήταν πολύ επιτυχημένο απλώς και μόνο επειδή ήταν σε θέση να κάνει πολύ περισσότερα από ένα κανονικό τηλέφωνο. Ο ίδιος ο Steve Jobs παρουσίασε το iPhone ως “iPod, τηλέφωνο και Internet Communicator” και όλες αυτές οι δυνατότητες έχουν εξελιχθεί τα τελευταία 10 χρόνια.

Το φθηνότερο iPhone στη σύνθεση της Apple είναι αυτή τη στιγμή το iPhone SE, το οποίο πωλείται από το Apple Store στην τιμή των $ 349 με χώρο αποθήκευσης 32GB.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS