ΑρχικήinetΕγκληματίες χρησιμοποιούν iPod για να κλέψουν το PIN καρτών!

Εγκληματίες χρησιμοποιούν iPod για να κλέψουν το PIN καρτών!

Το iPod nano δεν είναι πια τόσο δημοφιλές στο ευρύ κοινό όπως ήταν κάποτε αλλά υπάρχουν που βρίσκουν νέες χρήσεις του: οι εγκληματίες! Το χρησιμοποιούν για να κλέψουν τον κωδικό PIN από κάρτες τραπεζών ανθρώπων.

iPod

Ένα iPod nano μπορεί να φαίνεται γελοίος τρόπος για να κάνεις κάτι τέτοιο αλλά στην πραγματικότητα είναι ιδανική συσκευή για τη λήψη πατήματος κουμπιών. Έχει μια αξιοπρεπή φωτογραφική μηχανή και η μπαταρία του μπορεί να κρατήσει δυο ή τρεις εβδομάδες ανάλογα με τη χρήση. Είναι επίσης πολύ λεπτό που κάνει εύκολο στους εγκληματίες να κρύψουν ένα πάνω από ένα πληκτρολόγιο κάποιου ATM. Βάζουν σε ένα κομμάτι πλαστικό που ταιριάζει με το ταμπλό του ATM και κανείς δεν το προσέχει.

Ευτυχώς κάποιοι έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν τον κίνδυνο κι έχουν αρχίσει να ελέγχουν για περίεργα σημάδια πριν χρησιμοποιήσουν το μηχάνημα. Μια γυναίκα από τη Βρετανία που πήγε να χρησιμοποιήσει ένα ATM της Barkley στο Radcliffe παρατήρησε κάτι πάνω πάνω στο μηχάνημα. Τράβηξε το σημείο του πλαστικού που προεξείχε κι εμφανίστηκε iPod nano που ήταν τοποθετημένο εκεί. Αμέσως απευθύνθηκε στην τοπική αστυνομία και αυτή προειδοποίησε όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της γυναίκας και να ελέγχουν τα μηχανήματα πριν πληκτρολογήσουν το PIN τους. Ειδικά στο Manchester υπήρχε έξαρση εξαπατήσεων που έγιναν μέσω iPods.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πολλά ATM δεν υποστηρίζουν ακόμα τεχνολογία chip. Οπότε ακόμα και αν είναι εκεί στην κάρτα σας, πολλά μηχανήματα απλά το αγνοούν κάνοντας εύκολη την κλοπή δεδομένων και τη δημιουργία διπλών καρτών από εγκληματίες που θα τις χρησιμοποιούν για δόλιες αγορές και αναλήψεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS