ΑρχικήinetiPhone 2019: Τι νέο ετοιμάζει η Apple αυτή τη φορά;

iPhone 2019: Τι νέο ετοιμάζει η Apple αυτή τη φορά;

iPhone 2019: Η Apple σκοπεύει να δημιουργήσει ένα iPhone με rear-facing 3D αισθητήρα κάμερας, γεγονός που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο  τις δυνατότητες AR της ναυαρχίδας της.iPhone 2019

Ενώ η Apple έχει ήδη ενσωματώσει κάμερες 3D ανίχνευσης στο iPhone X, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει πολύ περισσότερο στις AR λειτουργίες της συσκευής της, κατασκευάζοντας ένα iPhone στο οποίο η βάση της κάμερας βρίσκεται στο πίσω μέρος.

Πηγές αναφέρουν ότι η Apple ήδη πειραματίζεται πάνω στον νέο αισθητήρα, ο οποίος θα υπολογίζει το χρόνο που χρειάζεται το λέιζερ για να εντοπίσει τα αντικείμενα και να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη εικόνα του περιβάλλοντος. Κάτι τελείως αντίθετο από το Face ID του iPhone X το οποίο χρησιμοποιεί δομημένο σύστημα φωτισμού για την ανίχνευση του προσώπου.

Ο λόγος που η Apple εξετάζει την συγκεκριμένη λειτουργία είναι επειδή βασίζεται σε προηγμένο αισθητήρα, ενώ το τρέχον μοντέλο που χρησιμοποιείται στο iPhone X προϋποθέτει το λέιζερ να τοποθετηθεί με μεγάλη ακρίβεια. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα μπορέσει να κατασκευάσει το νέο σύστημα γρηγορότερα και με υψηλότερο ρυθμό απόδοσης, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα καθυστερήσεων στην παραγωγή του iPhone 2019.

Απ’ ότι φαίνεται η Apple έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα επιλογής του συνεργάτη που θα την βοηθήσει στο έργο αυτό και μεταξύ άλλων συναντάμε και τις: Infineon Technologies, Sony, Panasonic και STMicroelectronics NV.

Η λειτουργία AR αποτελεί πλέον προτεραιότητα για την Apple και στόχος της ήταν εξαρχής να ηγηθεί στο συγκεκριμένο κλάδο.

Σαφώς, ακόμα είναι νωρίς για να γνωρίζει ο κολοσσός πως θα συνεχιστούν οι εργασίες πάνω στο νέο 3D αισθητήρα και φυσικά πάντα υπάρχει η εκδοχή εγκατάλειψης της ιδέας αν όλα δεν πάνε βάση σχεδίου.

Μένει να δούμε λοιπόν…

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS