ΑρχικήinetChrome OS: Έρχεται υποστήριξη σημειώσεων στην οθόνη ξεκλειδώματος

Chrome OS: Έρχεται υποστήριξη σημειώσεων στην οθόνη ξεκλειδώματος

Απ’ ότι φαίνεται πολύ σύντομα θα μπορούμε να προσθέτουμε σημειώσεις στις οθόνες κλειδώματος των Chromebooks μας, καθώς η Google σκοπεύει να εφαρμόσει υποστήριξη για την προσθήκη σημειώσεων στο Chrome OS λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux.Chrome OS

Μια νέα ενημέρωση στο χώρο της αποθήκευσης του Chrome OS επιτρέπει την ενεργοποίηση εφαρμογών λήψης σημειώσεων στην οθόνη ξεκλειδώματος ξεκινώντας αρχικά από το Google Keep.

Χάρη στη νέα δυνατότητα οι χρήστες θα μπορούν ευκολότερα να κρατάνε σημειώσεις στον Chromebook υπολογιστή τους απευθείας στην οθόνη χωρίς να χρειαστεί να ξεκλειδώσουν τις συσκευές τους. Το πιο θετικό της υπόθεσης είναι ότι θα μπορούν οι υπόλοιποι να σας αφήνουν μηνύματα στον υπολογιστή σας όταν εσείς δεν βρίσκεστε εκεί.

Η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη προς δοκιμή στο developer channel του Chrome OS οπότε αν δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι την επίσημη κυκλοφορία στο τέλος του έτους ρίξτε μια ματιά εκεί.

Θεωρείται ότι η δυνατότητα λήψης σημειώσεων θα μπορούσε να αποτελέσει την πρώτη προσπάθεια της Google για περισσότερη πρόσβαση σε πιο χρήσιμες εφαρμογές της οθόνης κλειδώματος των Chromebooks. Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, η Google σχεδιάζει να ανανεώσει τις οθόνες σύνδεσης και κλειδώματος του Chrome OS για να είναι καλές τόσο σε landscape όσο και σε portrait modes. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους κατόχους των Chrombooks χρήσης ενός πιο σύγχρονου λειτουργικού συστήματος.

Αυτά και πολλά άλλα νέα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μετονομασίας των συνημμένων μονάδων USB, της λειτουργίας Night Light, ενός ολοκαίνουριου εκκινητή καθώς και της δυνατότητας παρακολούθησης της χρήσης CPU και μνήμης RAM σε πραγματικό χρόνο είναι διαθέσιμα για δοκιμή στο Chrome Canary.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS