ΑρχικήinetGoogle Chrome 63 θα εντοπίζει επιθέσεις MitM

Google Chrome 63 θα εντοπίζει επιθέσεις MitM

Ο επερχόμενος Google Chrome στην έκδοση 63 θα συμπεριλαμβάνει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θα εντοπίζει επιθέσεις Man-in-the-Middle (MitM) στον browser σας.

Η επίθεση MitM συμβαίνει όταν μια εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας ή σε κάποιο τοπικό δίκτυο παρακολουθεί την κυκλοφορία του ιστού.Google Chrome 63

Για τους κακόβουλους χρήστες που πραγματοποιούν επιθέσεις MitM, το δυσκολότερο μέρος είναι αν υπάρχει κρυπτογραφημένη κίνηση HTTPS. Τα περισσότερα εργαλεία επιθέσεων MitM αποτυγχάνουν να ξαναγράψουν σωστά τις κρυπτογραφημένες συνδέσεις του χρήστη, προκαλώντας σφάλματα SSL που απν επερχόμενη έκδοση θα εντοπίζει ο Chrome.

Η νέα λειτουργία του Chrome 63 θα εμφανίζεται όταν υπάρχει λόγος με τη μορφή μιας νέας προειδοποιητικής οθόνης. Το σφάλμα που βλέπετε παρακάτω θα εμφανίζεται κάθε φορά που ο Chrome ανιχνεύει πολλά σφάλματα σύνδεσης SSL σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, που είναι σημάδι ότι κάποιος προσπαθεί – και αποτυγχάνει – να υποκλέψει την κίνηση του διαδικτύου σας.

Η νέα προειδοποιητική οθόνη του Google Chrome δεν θα εμφανίζεται για τα λογισμικά προστασίας από ιούς και το τείχος προστασίας του υπολογιστή σας, αλλά μόνο για τις εφαρμογές που δεν ξαναγράφουν σωστά τις συνδέσεις SSL, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σφάλματα στις συνδέσεις SSL του browser σας.

Σύμφωνα με το Ημερολόγιο Ανάπτυξης του Chromium, η Google θα κυκλοφορήσει το νέο Chrome 63 στις 5 Δεκεμβρίου, εκτός κάποιου απροόπτου φυσικά.

Εν τω μεταξύ, αν βιάζεστε pol;y μπορείτε να δοκιμάσετε την έκδοση προεπισκόπησης για προγραμματιστές που είναι γνωστή και ως Google Canary.

Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη από προεπιλογή στο Chrome Canary. Για να την ενεργοποιήσετε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βρείτε το εικονίδιο (shortcut) του Google Chrome Canary και κάντε δεξί κλικ πάνω του. (Δείτε την παραπάνω εικόνα)
Επιλέξτε “Ιδιότητες” από το μενού στο παράθυρο που θα ανοίξει.
Στο πεδίο “Στόχος” ή “Target” χωρίς να σβήσετε ότι υπάρχει ήδη, προσθέστε το ακόλουθο κείμενο “–enable-features=MITMSoftwareInterstitial” και πατήστε “Αποθήκευση” ή “Apply” και “OK”.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS