ΑρχικήHow ToMacOS: Ταχύτερα updates λειτουργικού από τη γραμμή εντολών

MacOS: Ταχύτερα updates λειτουργικού από τη γραμμή εντολών

MacOS Updates; Μειώστε σημαντικά το χρόνο ενημέρωσης με τη χρήση απλών εντολών.

MacOS

Ακριβώς όπως συμβαίνει με τα Windows 10, η ενημέρωση του macOS είναι συχνά μια αρκετά επίπονη διαδικασία, κυρίως επειδή απαιτείται σημαντικός χρόνος για τη λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων από το App Store.

Φαίνεται όμως ότι η όλη διαδικασία μπορεί να εκτελεστεί σημαντικά γρηγορότερα, εάν εκτελεστεί από τη γραμμή εντολών, με τους χρήστες του Reddit να αποκαλύπτουν ότι οι συνήθεις εντολές ενημέρωσης λογισμικού μπορούν να τροποποιηθούν περαιτέρω παρέχοντας επιπλέον δυνατότητες.

Εάν λοιπόν επιλέξετε να στραφείτε στο terminal και στο ενσωματωμένο softwareupdate utility του MacOs, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας ενώ οι ενημερώσεις κατεβαίνουν και εγκαθίστανται, ενώ απαιτούνται ελάχιστα μόνο λεπτά για την επανεκκίνηση της συσκευής σας, αφότου ολοκληρωθεί η ενημέρωση.

Οι μαγικές εντολές

Για να εξοικονομήσετε λοιπόν πολύτιμο χρόνο, μπορείτε να εκκινήσετε το Terminal και να πληκτρολογήσετε τις ακόλουθες εντολές, ελέγχοντας αρχικά για διαθέσιμες ενημερώσεις και στη συνέχεια εγκαθιστώντας τις, εάν υπάρχουν:

softwareupdate -l
softwareupdate -i -a

Στη συνέχεια, όταν σαν ζητηθεί, θα πρέπει να προχωρήσετε σε reboot.

Όπως σημειώνουν οι χρήστες του Reddit, οι εντολές αυτές μπορούν να εμπλουτιστούν περαιτέρω με πρόσθετες παραμέτρους ώστε να επιτευχθεί μια ακόμη πιο απρόσκοπτη διαδικασία. Για παράδειγμα, μπορείτε να τρέξετε την ακόλουθη εντολή για να εκτελέσετε και τις δύο εντολές τη μία μετά την άλλη, με αυτόματο reboot:

sudo softwareupdate -ia;sudo reboot

Ένας άλλος χρήστης προτείνει ένα διαφορετικό συνδυασμό εντολών, αναφέροντας πως ενεργοποιεί την επανεκκίνηση μόνο εάν η αρχική εντολή εκτελεστεί επιτυχώς. Με τον τρόπο αυτό, εάν κάτι πάει στραβά, δεν γίνεται reboot και μπορείτε να επιθεωρήσετε τα σφάλματα στο παράθυρο του τερματικού:

Sudo softwareupdate -ia && sudo reboot

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πόσο γρήγορα μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία  της ενημέρωσης εαν στραφείτε στη λύση της γραμμής εντολών, οι χρήστες στο Reddit ισχυρίζονται ότι χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να εγκαταστήσουν το macOS 12.6, σε σύγκριση με τα 30 λεπτά που απαιτούνται στην περίπτωση της ενημέρωσης του λειτουργικού μέσω του App Store.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS