ΑρχικήinetMint 18.1 αναβάθμιση σε Mint 18.2 Sonya

Mint 18.1 αναβάθμιση σε Mint 18.2 Sonya

Το λειτουργικό σύστημα Mint 18.2 “Sonya” κυκλοφόρησε χθες. Σήμερα όλοι οι χρήστες του Mint Linux 18.1 “Sarah” μπορούν να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους όπως αναφέρει ο Clement Lefebvre σε μια επίσημη δήλωσή του.

Η διαδρομή αναβάθμισης είναι ανοικτή για όλους τους χρήστες του Linux Mint 18.1, ανεξάρτητα από τη γεύση που χρησιμοποιούν (π.χ. Cinnamon, MATE, KDE ή Xfce).mint

“Είναι πλέον δυνατή η αναβάθμιση του Linux Mint 18 και 18.1 στην έκδοση 18.2 Εάν το περιμένατε θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υπομονή σας: η αναβάθμιση στο 18.2 είναι σχετικά εύκολη”, αναφέρει ο Clement Lefebvre.

Για να κάνετε αναβάθμιση από το Linux Μint 18.1 σε Linux Μint 18.2, θα πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Update Manager, και να κάνετε κλικ στο κουμπί “Ανανέωση” ή “Refresh” για να ελέγξετε για νέες εκδόσεις των πακέτων mint-upgrade-info και mintupdate. Μετά την εγκατάσταση των δύο πακέτων, ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα Αναβάθμιση συστήματος (System Upgrade ), μεταβείτε στο μενού Επεξεργασία (Edit) και κάντε κλικ στο “Αναβάθμιση σε Linux Μint 18.2 Sonya” ή “Upgrade to Linux Μint 18.2 Sonya.”

Ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει να αντικαταστήσετε όλα τα αρχεία ρυθμίσεων όταν σας ζητηθεί να τα διατηρήσετε ή να τα αντικαταστήσετε. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αναβάθμισης, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας και θα είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το νέο σας λειτουργικό σύστημα Linux Μint 18.2.

Λάβετε υπόψη ότι η διαδικασία αναβάθμισης δεν θα ενημερώσει τα πακέτα του πυρήνα στη νέα έκδοση που χρησιμοποιεί το Linux Mint 18.2 ούτε θα αντικαταστήσει το MDM (Mint Display Manager) με την οθόνη σύνδεσης LightDM που χρησιμοποιείται στη νέα έκδοση του Cinnamon.

Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε να τα εγκαταστήσετε μέσω της εφαρμογής Update Manager. Τρέξτε τις παρακάτω εντολές στο τερματικό σας, για να εγκαταστήσετε το LightDM.

apt install slick-greeter lightdm-settings
apt remove mdm
sudo reboot

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS