ΑρχικήsecurityΘύμα επίθεσης DDoS το Skype;

Θύμα επίθεσης DDoS το Skype;

Το Skype σταμάτησε να λειτουργεί από προχθές 19 Ιουνίου στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης και σε λίγες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Microsoft αγωνιζόταν σχεδόν 24 ώρες για να αποκαταστήσει την πρόσβαση στην υπηρεσία, ειδικά στην Ηπειρωτική Ευρώπη, όπου μερικοί χρήστες εξακολουθούσαν να μην μπορούν να συνδεθούν .

Η Microsoft αναγνώρισε ότι η υπηρεσία του Skype είχε προβλήματα, αλλά δεν ανέφερε τίποτα για τα αιτία της διακοπής.skype

Το Hacking Group CyberTeam ανέλαβε την ευθύνη για τις διακοπές του Skype, αναφέροντας ότι μέλη της χτύπησαν την υπηρεσία και υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα και άλλες επιθέσεις.

Σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου, η CyberTeam αναφέρει ότι η διακοπή του Skype ήταν “μόνο η αρχή μιας νέας εποχής”, ενώ η υπηρεσία Steam της Valve θα είναι ο επόμενος στόχος.

https://twitter.com/_CyberTeam_/status/876912510883872769

Σε αυτό το σημείο είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε αν η CyberTeam είναι πράγματι υπεύθυνη για το downtime του Skype εξαιτίας μιας επίθεσης DDoS, ή αν η εταιρεία πραγματοποιεί κάποιες διορθώσεις που όταν τελειώσουν όλα θα επιστρέφουν στο φυσιολογικό.

“Έχουμε κάνει ορισμένες διορθώσεις και μετριάσαμε το πρόβλημα. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και θα δημοσιεύσουμε μια ενημέρωση όταν επιλυθεί εντελώς το πρόβλημα”, δήλωσε η Microsoft στις 20 Ιουνίου στις 20:00 GMT.

Αρχικά, η εταιρεία δήλωσε ότι γνώριζε τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και ισχυρίστηκε ότι τα είχε επιλύσει λίγες ώρες αργότερα.

H εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων της Microsoft φαίνεται να λειτουργεί προς το παρόν για τους περισσότερους χρήστες, αν και στο Twitter υπάρχουν παράπονα που αναφέρουν ότι η υπηρεσία δεν μπορεί να στείλει και να λάβει μηνύματα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS