Τρίτη, 26 Μαΐου, 02:42
Αρχική inet Microsoft σε Kaspersky: το Windows Defender είναι Top Antivirus

Microsoft σε Kaspersky: το Windows Defender είναι Top Antivirus

Η Microsoft δημοσίευσε τελικά μια απάντηση στην καταγγελία της Kaspersky στην ΕΕ, όταν η εταιρεία ζήτησε τη διερεύνηση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για τον τρόπο με τον οποίο το Redmond συμπεριφέρεται σε antivirus τρίτων κατασκευαστών στο λειτουργικό σύστημα των Windows.

Σε μια μακρά δήλωσή της η Microsoft, υπερασπίζεται το antivirus των Windows 10 και να εξηγήσει πώς η εταιρεία συνεργάζεται με τους προμηθευτές λογισμικού ασφαλείας για να καταστήσει το λειτουργικό σύστημα ασφαλές με λύσεις τρίτων. Ο Rob Lefferts,  Διευθυντής στο Windows & Devices Group, Security & Enterprise, εξηγεί ότι το Windows Defender είναι σήμερα μια από τις κορυφαίες λύσεις στην αγορά, με ποσοστά ανίχνευσης πάνω από 99%.Kaspersky

Ο Lefferts αναφέρει ότι η Microsoft συνεργάζεται με σχεδόν 80 ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού στο πλαίσιο του λεγόμενου προγράμματος Microsoft Virus Initiative (MVI), το οποίο επιτρέπει στους προμηθευτές antivirus να προετοιμάζουν την ανάπτυξη νέων εκδόσεων των Windows και να βελτιστοποιήσουν λύσεις για την αποτροπή τυχόν προβλημάτων συμβατότητας που ενδέχεται να παρουσιαστούν.

Επιπλέον, η Microsoft λέει ότι οι εταιρείες ασφαλείας μπορούν να δοκιμάζουν τη συμβατότητα με τις νέες εκδόσεις των Windows χάρη στο πρόγραμμα Windows Insider, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει και εκατομμύρια χρήστες που μπορούν να στείλουν σχόλια για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει.

Ο Lefferts φυσικά αναφερόταν στον ισχυρισμό της Kaspersky ότι η Microsoft απενεργοποιεί το λογισμικό προστασίας από ιούς όταν ενημερώνει τα Windows, όπως έγινε και με την αναβάθμιση σε Windows 10 Creators Update που κυκλοφόρησε στις 11 Απριλίου.

Το 95% των υπολογιστών των Windows 10 που έλαβαν την ενημέρωση έτρεχαν antivirus συμβατά με το Creators Update αναφέρει η Microsoft.

“Για τον μικρό αριθμό εφαρμογών που χρειάζονταν ακόμα ενημέρωση, δημιουργήσαμε ένα χαρακτηριστικό μόνο για εφαρμογές AV που θα παρακινούσε το χρήστη να εγκαταστήσει μια νέα έκδοση της εφαρμογής AV αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης. Για να γίνει αυτό, απενεργοποιήσαμε προσωρινά ορισμένα τμήματα του λογισμικού AV κατά την διαδικασία της ενημέρωσης.”

Στο τέλος, ο Lefferts τονίζει ότι η Microsoft συνεργάζεται πάντοτε στενά με τους προμηθευτές antivirus για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας κατά την ενημέρωση των Windows αλλά και για να παραμένουν οι χρήστες συνεχώς προστατευμένοι. Αυτός είναι ο και λόγος για τον οποίο το Windows Defender αφαιρεί ή τερματίζει antivirus τρίτων, πρόσθεσε ο Lefferts.

Η Microsoft προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Kaspersky αρκετές φορές, σύμφωνα με αναφορές, αλλά η ρωσική εταιρεία ασφαλείας αποφάσισε να κινήσει νομικές διαδικασίες. Η ΕΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα εάν θα ξεκινήσει κάποια έρευνα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν χρησιμοποιω λογισμικό για ιούς από τρίτους είμαι με αυτό που έχουν τα Windows 10 και δεν έχω αντιμετωπίσει κάνε πρόβλημα ποτέ ούτε ιός να μπήκε στο PC μου.

  2. Δεν χρησιμοποιω λογισμικό για ιούς από τρίτους είμαι με αυτό που έχουν τα Windows 10 και δεν έχω αντιμετωπίσει κάνε πρόβλημα ποτέ ούτε ιός να μπήκε στο PC μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....