ΑρχικήsecurityMicrosoft σε Kaspersky: το Windows Defender είναι Top Antivirus

Microsoft σε Kaspersky: το Windows Defender είναι Top Antivirus

Η Microsoft δημοσίευσε τελικά μια απάντηση στην καταγγελία της Kaspersky στην ΕΕ, όταν η εταιρεία ζήτησε τη διερεύνηση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για τον τρόπο με τον οποίο το Redmond συμπεριφέρεται σε antivirus τρίτων κατασκευαστών στο λειτουργικό σύστημα των Windows.

Σε μια μακρά δήλωσή της η Microsoft, υπερασπίζεται το antivirus των Windows 10 και να εξηγήσει πώς η εταιρεία συνεργάζεται με τους προμηθευτές λογισμικού ασφαλείας για να καταστήσει το λειτουργικό σύστημα ασφαλές με λύσεις τρίτων. Ο Rob Lefferts,  Διευθυντής στο Windows & Devices Group, Security & Enterprise, εξηγεί ότι το Windows Defender είναι σήμερα μια από τις κορυφαίες λύσεις στην αγορά, με ποσοστά ανίχνευσης πάνω από 99%.Kaspersky

Ο Lefferts αναφέρει ότι η Microsoft συνεργάζεται με σχεδόν 80 ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού στο πλαίσιο του λεγόμενου προγράμματος Microsoft Virus Initiative (MVI), το οποίο επιτρέπει στους προμηθευτές antivirus να προετοιμάζουν την ανάπτυξη νέων εκδόσεων των Windows και να βελτιστοποιήσουν λύσεις για την αποτροπή τυχόν προβλημάτων συμβατότητας που ενδέχεται να παρουσιαστούν.

Επιπλέον, η Microsoft λέει ότι οι εταιρείες ασφαλείας μπορούν να δοκιμάζουν τη συμβατότητα με τις νέες εκδόσεις των Windows χάρη στο πρόγραμμα Windows Insider, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει και εκατομμύρια χρήστες που μπορούν να στείλουν σχόλια για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει.

Ο Lefferts φυσικά αναφερόταν στον ισχυρισμό της Kaspersky ότι η Microsoft απενεργοποιεί το λογισμικό προστασίας από ιούς όταν ενημερώνει τα Windows, όπως έγινε και με την αναβάθμιση σε Windows 10 Creators Update που κυκλοφόρησε στις 11 Απριλίου.

Το 95% των υπολογιστών των Windows 10 που έλαβαν την ενημέρωση έτρεχαν antivirus συμβατά με το Creators Update αναφέρει η Microsoft.

“Για τον μικρό αριθμό εφαρμογών που χρειάζονταν ακόμα ενημέρωση, δημιουργήσαμε ένα χαρακτηριστικό μόνο για εφαρμογές AV που θα παρακινούσε το χρήστη να εγκαταστήσει μια νέα έκδοση της εφαρμογής AV αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης. Για να γίνει αυτό, απενεργοποιήσαμε προσωρινά ορισμένα τμήματα του λογισμικού AV κατά την διαδικασία της ενημέρωσης.”

Στο τέλος, ο Lefferts τονίζει ότι η Microsoft συνεργάζεται πάντοτε στενά με τους προμηθευτές antivirus για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας κατά την ενημέρωση των Windows αλλά και για να παραμένουν οι χρήστες συνεχώς προστατευμένοι. Αυτός είναι ο και λόγος για τον οποίο το Windows Defender αφαιρεί ή τερματίζει antivirus τρίτων, πρόσθεσε ο Lefferts.

Η Microsoft προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Kaspersky αρκετές φορές, σύμφωνα με αναφορές, αλλά η ρωσική εταιρεία ασφαλείας αποφάσισε να κινήσει νομικές διαδικασίες. Η ΕΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα εάν θα ξεκινήσει κάποια έρευνα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS