ΑρχικήinetΔιέρρευσε ακυκλοφόρητη σεζόν του “Orange Is the New Black”

Διέρρευσε ακυκλοφόρητη σεζόν του “Orange Is the New Black”

H 5η σεζόν της τηλεοπτικής σειράς του Netflix “Orange is the New Black” διέρρευσε τον Απρίλιο μετά την επίθεση της ομάδας hackers “The Dark Overlord” η οποία κατάφερε να εισέλθει στο δίκτυο της Larson Studios εξαιτίας του ανασφαλούς συστήματος Windows 7.Orange Is the New Black Orange Is the New Black Orange Is the New Black

Η Larson Studios εξήγησε ότι η παραβίαση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ένα σύστημα Windows 7 και οι υπολογιστές τους δεν ήταν ο βασικός στόχος της επίθεσης. « Ουσιαστικά, επρόκειτο για  μια απλή περιπλάνηση για την εύρεση κάποιου υπολογιστή που θα μπορούσαν να ανοίξουν. Δεν είμασταν εμείς ο στόχος τους.» τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα είναι ότι η Larson Studios πλήρωσε τον hacker για να μην  διαρρεύσει την ακυκλοφόρητη  “Orange is the New Black ” σεζόν αλλά παρά την πληρωμή όλα τα επεισόδια κατέληξαν στο διαδίκτυο.

H The Dark Overlord υποστηρίζει ότι παρόλο που έλαβε 50 bitcoin, που ισοδυναμούν με 50.000 δολάρια, αποφάσισε να δημοσιεύσει τη σεζόν στο διαδίκτυο επειδή η Larson Studios δεν τήρησε την συμφωνία που είχαν.

Οι hackers συνήθως αναγκάζουν τα θύματα να υπογράψουν γραπτές συμφωνίες. Η συμφωνία λοιπόν με την Larson Studios προέβλεπε η εταιρεία να μην απευθυνθεί στην FBI για διερεύνηση της παραβίασης. Εφόσον όμως η σύμβαση δεν τηρήθηκε, οι hackers προχώρησε στην διαρροή ολόκληρης της σεζόν.

«Διαπιστώσαμε ότι η Larson Studios παραβίασε την συμφωνία μας οπότε έχουμε κάθε δικαίωμα να δράσουμε ενάντια κάθε πελάτη που αθετεί το συμφωνητικό.» δήλωσε χαρακτηριστικά  hacker.

Υποστηρίζεται ότι η The Dark Overlord θα μπορούσε να έχει στην κατοχή της και άλλες ακυκλοφόρητες τηλεοπτικές δουλειές που προορίζονται για τα τηλεοπτικά κανάλια CBS, NBC και ABC χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αυτή η πληροφορία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS