ΑρχικήsecurityΓιατί δεν πατάμε το Unsubscribe link στα Spam e-mail;

Γιατί δεν πατάμε το Unsubscribe link στα Spam e-mail;

Δοκιμάσατε ποτέ να κάνετε unsubscribe σε email ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή Spam; Αν δεν το δοκιμάσατε καλό θα ήταν να μην το κάνετε ποτέ. Αν ανοίξετε spam emails θα παρατηρήσετε ότι περιέχουν και ένα link διαγραφής του email σας από την λίστα.

Μην σκεφτείτε ότι είναι ωραίο γιατί δεν είναι. Οι αποστολείς spammers δεν πρόσθεσαν το link διαγραφής γιατί σκεφτήκαν ότι ίσως μπορεί να σας ενοχλούν. Ούτε συνειδητοποίησαν ότι μερικοί άνθρωποι δεν θα απαντήσουν ποτέ, και γι ‘αυτό προσπαθούν να περιορίσουν τις λίστες τους για περισσότερη αποδοτικότητα. Spam

Αν κάνετε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση εγγραφής” ή Unsubscribe σε ένα ανεπιθύμητο email θα κάνετε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Τα αποτελέσματα θα είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που περιμένετε.

Ας δούμε γιατί:

Ενώ οι “νόμιμες εταιρείες” δείχνουν να σέβονται τα αιτήματα διαγραφής του κάθε παραλήπτη, οι κακόβουλοι χρήστες χρησιμοποιούν τα links διαγραφής για να επιβεβαιώσουν τη διεύθυνσή σας και να σας στείλουν περισσότερα ανεπιθύμητα μηνύματα.

Ο Alan Zeichick της Sophos αναφέρει ότι ένα κλικ στο unsubscribe δηλώνει στον αποστολέα ότι ανοίξατε το email σας, πιθανώς γιατί σας ενδιέφερε ή γιατί ίσως φανταστήκατε ότι το ανεπιθύμητο mail ήταν πραγματικό.

Με την επίσκεψη σας στην ψεύτικη σελίδα διαγραφής που έχει δημιουργήσει spammer, του δίνετε πληροφορίες του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε, το λειτουργικό σύστημα, αλλά και τη διεύθυνση IP σας, ρισκάροντας για ακόμα περισσότερες και πιο στοχευμένες επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού.

Εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μοιάζει με ανεπιθύμητο, μην κάνετε κλικ σε κανέναν σύνδεσμο. Απλά το μαρκάρετε το σαν spam και το στέλνετε αμέσως στο φάκελο με τα ανεπιθύμητα μηνύματα σας.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS