ΑρχικήsecurityScript Kiddies προκάλεσαν την κρίση στη Μέση Ανατολή;

Script Kiddies προκάλεσαν την κρίση στη Μέση Ανατολή;

Script Kiddies πίσω από την κρίση στο Κατάρ; Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός του Κατάρ χτυπήθηκε από hackers με αποτέλεσμα να μεταδώσει ψευδείς πληροφορίες. Όπως αποκαλύπτεται το hack μπορεί να ήταν έργο “script kiddies”.

Το hack του ειδησεογραφικού πρακτορείου και του τηλεοπτικού σταθμού του Κατάρ ήταν “εξαιρετικά εύκολο να πραγματοποιηθεί”, ανέφεραν πηγές στo Motherboard, γεγονός που επέτρεψε στην επίθεση να συμβεί με πολύ λίγη προσπάθεια από την πλευρά των hackers.Script Kiddies

Η κατάσταση που δημιούργησε αυτό το hack ήταν τρομερή. Στις 23 Μαΐου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Κατάρ μετέδωσε ότι ο Εμίρης του Κατάρ, Sheikh Tamin Al Thani, δήλωσε ότι το Ιράν ήταν μια Ισλαμική δύναμη που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Δεδομένων των εντάσεων στην περιοχή, αυτό το σχόλιο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στις κοντινές χώρες.

Το πρόβλημα βέβαια ήταν ότι ο Εμίρης δεν είχε αναφέρει τίποτα τέτοιο και οι πληροφορίες είχαν “φυτευτεί” από τους hackers, οι οποίοι φαίνεται να πήγαν και ένα βήμα παρακάτω αφού με hack στο Twitter του σταθμού, δημοσίευσαν περισσότερες ψευδείς δηλώσεις που αποδόθηκαν στον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ.

Το Motherboard παραθέτει μια πηγή εξοικειωμένη με τον hack, ο οποίος δήλωσε ότι το πρακτορείο ειδήσεων θα μπορούσε να “ανήκει για πάντα στα script kiddies” δεδομένου ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε ασφάλεια.

Οι επιτιθέμενοι φέρεται να απέκτησαν πολύ εύκολα τον έλεγχο ολόκληρου του εξυπηρετητή, του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου και όλων των λογαριασμών των κοινωνικών μέσων.

Το γραφείο επικοινωνιών της κυβέρνησης ανέφερε ότι οι δηλώσεις ήταν ψευδείς αλλά η ζημιά έχει γίνει. Η σχέση του Κατάρ με τις γειτονικές χώρες είναι πλέον πιο έντονη από ποτέ. Το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος απέσυραν τους πρεσβευτές τους, ενώ σκέφτονται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες.
Οι πτήσεις από αυτές τις χώρες προς το Κατάρ έχουν αποκλειστεί.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS