ΑρχικήsecurityΕργαζόμενοι της Apple μπλεγμένοι σε σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων...

Εργαζόμενοι της Apple μπλεγμένοι σε σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων…

To όνομα της Apple συνδέεται με άλλο ένα σκάνδαλο που αυτή τη φορά προέρχεται από μια ομάδα εργαζομένων της οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα υπόγειο δίκτυο στη Κίνα πουλώντας τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.Apple

Σύμφωνα με αναφορά της τοπικής αστυνομίας, μετά από μήνες έρευνας συνελήφθησαν 22 άτομα και τουλάχιστον τα 20 από αυτά δήλωσαν ότι εργάζονται στην Αpple.

Απ‘ ότι  φαίνεται, το προσωπικό της Apple χρησιμοποίησε το δίκτυο της εταιρείας για να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες των πελατών συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, αριθμών τηλεφώνου και αναγνωριστικών της Αpple. Τα δεδομένα αυτά στη συνέχεια πωλούνταν για 1,5 μέχρι 26,50 εκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι σαφές πως ακριβώς καθοριζόταν η τιμή τους ή αν είχαν συμπεριληφθεί και ευαίσθητες πληροφορίες όπως δεδομένα πιστωτικών καρτών.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι οι ύποπτοι ήταν εγκατεστημένοι σε τέσσερις επαρχίες: Guangdong, Jiangsu, Zhejiang και Fujian. Η επιδρομή της αστυνομίας όμως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οδήγησε στην κατάσχεση υπολογιστών και αποδεικτικών στοιχείων που βοήθησαν στην έρευνα.

Η Αpple δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα δημόσια επί του θέματος αλλά σίγουρα θα διερευνήσει την κατάσταση. Να σημειώσουμε βέβαια ότι παρόλο που η Cupertino δεν συνηθίζει να συζητά περιπτώσεις που πλήττουν την εικόνα της, αυτή τη φορά θα πρέπει να το πράξει καθώς κρίνεται αναγκαίο να γνωστοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φύση των δεδομένων που κλάπηκαν καθώς πολλοί πελάτες φοβούνται ότι προσωπικά και χρηματικά δεδομένα βρίσκονται στα χέρια των παραβατών.

Επίσης, σε αυτό το σημείο δεν είναι ακόμα σαφές αν οι επηρεαζόμενοι πελάτες είναι μόνο στην Κίνα ή και σε άλλες χώρες. Βέβαια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται μόνο για πληροφορίες τοπικών χρηστών καθώς η Αpple ενδέχεται να έχει περιορίσει την πρόσβαση στο δίκτυο για τον αποκλεισμό συνδέσεων σε συστήματα στο εξωτερικό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS