ΑρχικήinetΗ Apple μπορεί να κατασκοπεύσει τους χρήστες iPhone

Η Apple μπορεί να κατασκοπεύσει τους χρήστες iPhone

Η Apple είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα κατασκοπείας χρηστών, με πολλούς κατηγορώντας την εταιρεία ότι συνεργάζεται με την κυβέρνηση για την κατασκοπεία των πελατών και την παροχή πρόσβασης στα δεδομένα στις αρχές.

Από την άλλη πλευρά, η Cupertino, ισχυρίστηκε ότι έπραξε διαφορετικά, καταπολεμώντας κατά καιρούς την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και του περιστατικού στις αρχές του 2016 όταν  αρνήθηκε να χακάρει ένα κλειδωμένο iPhone το οποίο φέρεται ότι χρησιμοποίησε ένας από τους τρομοκράτες του San Bernardino.

Αυτή τη φορά, το όνομα της Apple συμμετέχει σε νέες αιτήσεις για snooping σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες εβδομάδες. Μια αναφορά από την Rolling Stone κάνει τον γύρο του κόσμου αυτή τη στιγμή, καθώς φαίνεται να δείχνει ότι η Apple διαθέτει τεχνικές δυνατότητες για την κατασκοπεία στους χρήστες και την αναφορά ύποπτων δραστηριοτήτων στην αστυνομία σε πραγματικό χρόνο.

Συγκεκριμένα, η έκθεση δείχνει ότι υπάρχει μια πιθανότητα η Apple να παρακολουθεί τις σημειώσεις που έχουν φορτωθεί στο iCloud και αν ενεργοποιηθούν ορισμένοι ενεργοποιητές, η επιβολή του νόμου ειδοποιείται για δραστηριότητα που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή. Οι τρομοκράτες λέγεται ότι υιοθετούν μια νέα μέθοδο επικοινωνίας που δεν μπορεί να ανιχνευθεί από τις αρχές, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών λήψης σημείων σε μία μόνο συσκευή ή ακόμα και τα drafts που έχουν αποθηκευτεί σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό.

Τον περασμένο μήνα, μια ρωσική εταιρεία ανακάλυψε ότι ορισμένες σημειώσεις αποθηκεύονται στο iCloud ακόμα και μετά την περίοδο χάριτος των 30 ημερών, παρά το γεγονός ότι οι χρήστες τις αφαιρούν χειροκίνητα. Η Apple δεν έχει παράσχει καμία δήλωση σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς μέχρι στιγμής, αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην προσφερθούν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή της Apple στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS