ΑρχικήReviewsSteamPunks: Το πρώτο KeyGen για την προστασία της Denuvo

SteamPunks: Το πρώτο KeyGen για την προστασία της Denuvo

SteamPunks: Ένα release group που εμφανίστηκε από το πουθενά, κατάφερε να σπάσει το δημοφιλές παιχνίδι Dishonored 2 αλλά με ένα τρόπο πολύ διαφορετικό από άλλους. Το άγνωστο group SteamPunks κυκλοφόρησε το πρώτο KeyGen (από το Key Generator) για άδειες της Denuvo.

Είναι γνωστό ότι η προστασία που προσφέρει το αντι-πειρατικό σύστημα της Denuvo, είναι η καλύτερη που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, και οι cracking μέθοδοι που είχαν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής δεν ήταν τέλειες.SteamPunks

Η κυκλοφορία του DISHONORED.2-STEAMPUNKS, που έγινε σε κάποιο top-site και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη σκηνή μάλλον σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της προστασίας της Denuvo.

Η cracking σκηνή ως γνωστό κρατάει τις πύλες της κλειστές για το ευρύ κοινό, και οι κύριοι παίχτες είναι groups που γνωρίζουμε από παλιά: ZWT, Core, DEViANCE, FAiRLiGHT, RELOADED, Razor 1911 και πολλοί άλλοι. Το νέο group SteamΡunks φαίνεται να εμφανίζεται από το πουθενά, αλλά από την άλλη οι crackers ή ο cracker που είναι πίσω από αυτό, μάλλον είναι σχετικοί από τη σκηνή.

Το nfo της κυκλοφορίας δείχνει ότι τα μέλη του group είχαν σχέση με την σκηνή, καθώς το αρχείο φαίνεται να έχει δημιουργηθεί από κάποιον σχετικό.

Τι κάνει όμως το keygen του Dishonored 2; Η έκδοση της ομάδας SteamPunks περιέχει κώδικα που επιτρέπει στον χρήστη να παράγει άδειες της Denuvo ανά hardware, δηλαδή για κάθε υπολογιστή που χρησιμοποιεί.

Να αναφέρουμε ότι η δημιουργία ενός keygen προϋποθέτει αρκετές δεξιότητες προγραμματισμού, ή αντίστροφης μηχανικής. Ο key maker αντί να πειράξει μερικά bytes κάποιου dll ή του exe για να προσπεράσει την προστασία με αμφίβολα αποτελέσματα, θα πρέπει να διαβάσει και να αναλύσει όλο τον κώδικα του λειτουργικού-παιχνιδιού για να ανακαλύψει κάτω από ποιους παράγοντες δημιουργείται ένα κλειδί που ξεκλειδώνει όλες τις λειτουργίες του προγράμματος. Έτσι crackers υπάρχουν πολλοί, keygeners όμως ελάχιστοι, καθώς η όλη διαδικασία χρειάζεται χρόνο και γνώσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS