Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Αληθινή λιβελούλη drone κινείται με τη σκέψη…

Επιστήμονες της διεπιστημονικής ερευνητικής εταιρίας Draper χρησιμοποιούν έντομα drone που κινούνται με έλεγχο του μυαλού, χάρη σε μια νέα μικροσκοπική τεχνολογία που ανέπτυξαν.drone

Το project DragonflEye προσπαθεί να δημιουργήσει αεροσκάφη cyborg που μπορούν να κατευθύνονται από τον άνθρωπο. Χρησιμοποιεί ζωντανές λιβελούλες σαν drone με «σακίδια» που περιέχουν μια συστοιχία αισθητήρων και μια πηγή ηλιακής ενέργειας. Στη συνέχεια χρησιμοποιούν μια νευρωνική δικτύωση για τον έλεγχο των διαδρομών της πτήσης τους.

Παρακολουθήστε την πρώτη πτήση cyborg-drone στον κόσμο:

Στο 36 δευτερόλεπτο του κλιπ, η Draper δείχνει μια ζωντανή λιβελούλη που «φοράει» τη νέα τεχνολογία. Στο βίντεο, χρησιμοποιείται μια ουσία, πιθανώς ένα συνδετικό μέσο, για να εφαρμοστεί στη ​​λιβελούλα ένα μικροσκοπικό πακέτο αισθητήρων από έναν τεχνικό.

Μόλις το έντομο προσανατολιστεί, ο τεχνικός το απελευθερώνει και το βλέπουμε να πετάει. Το κλιπ δείχνει το έντομο να κινείται σε ευθεία γραμμή για λίγο και στη συνέχεια το βίντεο τελειώνει.

Δεν αναφέρουν αν το έντομο στο βίντεο, είχε την εντολή να πετάξει ευθεία ή αν ήταν επιλογή του να πετάξει με αυτό τον τρόπο.

Σε ένα δελτίο Τύπου τον Ιανουάριο, η εταιρεία παρουσίασε λεπτομερώς τη διαδικασία: τροφοδοτούν με φως το οπτικό νεύρο της λιβελούλης προσομοιώνοντας τα φυσικά σημεία πλοήγησης του εντόμου.

Οι μηχανικοί της Draper έπρεπε να ξεπεράσουν διάφορα εμπόδια για να κάνουν την τεχνολογία πραγματικότητα, όπως τη δημιουργία μιας οπτρόδεσης που είναι αρκετά μικρή για το οπτικό νεύρο της λιβελούλης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαδικασία που φαίνεται στο βίντεο φαίνεται να είναι ακίνδυνη για το έντομο. Οι μηχανικοί ισχυρίζονται ότι η ίδια τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα έντομα. Οι μέλισσες, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να κατευθύνονται για να επικονιάσουν συγκεκριμένα λουλούδια.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αν και είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδια, είναι μια πολύ ωραία ματιά στο τι θα δούμε στο εγγύς μέλλον.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *