ΑρχικήinetBe Internet Awesome το πρόγραμμα της Google για τα παιδιά

Be Internet Awesome το πρόγραμμα της Google για τα παιδιά

Be Internet Awesome: Το Διαδίκτυο (Internet) είναι υπέροχο, αλλά είναι και ένα επικίνδυνο μέρος, ειδικά για τα παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Google ξεκίνησε ένα νέο project με τίτλο Be Internet Awesome, το οποίο επιδιώκει να διδάξει στα παιδιά να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις στο διαδίκτυο.

Οι περισσότεροι από εμάς είχαν τουλάχιστον μερικές δεκαετίες χωρίς Internet ή, τουλάχιστον, χωρίς κοινωνικά δίκτυα. Τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν όλη τους τη ζωή δίπλα στον κυβερνοχώρο, αφήνοντας ίχνη, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντικό το να γνωρίζουν πώς μπορούν να είναι ασφαλείς στο διαδίκτυο.Be Internet Awesome

Το Be Internet Awesome είναι ένα πρόγραμμα που βοηθά τα παιδιά να μάθουν τους online κινδύνους του ψηφιακού κόσμου και πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξυπνα online παιχνίδια, καθώς και μακρόχρονη διδακτέα ύλη για εκπαιδευτικούς και σχολεία, βίντεο για τους γονείς που μπορούν να παρακολουθούν μαζί με τα παιδιά.

Το “Interland” δίνει στα παιδιά τέσσερα μίνι παιχνίδια:

Το Tower of Treasure, για παράδειγμα, βοηθά τα παιδιά να μάθουν πώς να δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, ενώ το Reality Rever παρουσιάζει 10 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που τα βοηθούν να προσδιορίσουν ποιον και τι πρέπει να εμπιστευτούν όταν είναι συνδεδεμένοι.

Το Kind Kingdom εκπαιδεύει τα παιδιά στο να έχουν τρόπους στο Διαδίκτυο, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτο, δεδομένου του φαινομένου του online bullying.

Το Mindful Mountain, το τελευταίο από τα παιχνίδια, και εστιάζει στο πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεστε πληροφορίες μόνο με λίγους ανθρώπους που εμπιστεύεστε και όχι με κάποιον συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Τα παιχνίδια είναι διασκεδαστικά και έχουν αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο για να είναι και εκπαιδευτικά. Η Google δημιούργησε αυτή την πλατφόρμα μετά από συνεργασίες με τους online οργανισμούς ασφάλειας: Online Family Safety Institute, Internet Keep Safe Coalition και ConnectSafely.

Ας ελπίσουμε ότι με τη βοήθεια αυτών των εργαλείων, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά θα μάθουν τους κινδύνους που συναντάμε όλοι online και πώς να προστατευθούμε από διάφορες απάτες που κυκλοφορούν.

Be Internet Awesome

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS