ΑρχικήinetCryptMax: Στείλτε κρυπτογραφημένα μηνύματα σε Android

CryptMax: Στείλτε κρυπτογραφημένα μηνύματα σε Android

Η εφαρμογή CryptMax σας δίνει την δυνατότητα να στείλετε και να λάβετε κρυπτογραφημένα μηνύματα μέσα κινητά τηλέφωνα Android, εξασφαλίζοντας πλήρως την κρυπτογράφηση από το ένα άκρο έως το άλλο.

CryptMax

Ίσως για τους περισσότερους χρήστες η κρυπτογράφηση να ακούγεται σαν μία συνθήκη που χρησιμοποιείται μόνο από κρατικές υπηρεσίες, ή αναφέρεται ταινίες μαζί με κάποιον hacker που προσπαθεί να σπάσει τα συστήματα ασφαλείας σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε τράπεζες. Όμως η κρυπτογράφηση υπάρχει και λειτουργεί σε όλους τους απλούς χρήστες και σε τους τομείς της online εμπειρία μας, όπως για παράδειγμα στις httrs ιστοσελίδες ή στα έγγραφά μας στο Google Drive.

Και ενώ η κρυπτογράφηση αργά αλλά σταθερά εξαπλώνεται σε όλους τους τομείς και τους κλάδους της ηλεκτρονικής ζωής, για τα κινητά τηλέφωνα το πεδίο είναι λίγο θολό ακόμη. Ωστόσο υπάρχουν απλοί και δωρεάν μέθοδοι που μπορούν να σας εξασφαλίσουν ότι η Android συσκευή σας θα μπορεί να αποστείλει κρυπτογραφημένα μηνύματα σε όλη τη διαδρομή, από το ένα άκρο στο άλλο.

Μία τέτοια ελαφριά και δωρεάν εφαρμογή είναι και η CryptMax. Το καλό σε αυτήν την εφαρμογή είναι ότι δεν σας αναγκάζει να χρησιμοποιήσετε μία δική της εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά στην ουσία χρησιμοποιεί ένα σημειωματάριο όπου κρυπτογραφεί ό,τι πληκτρολογείτε σε αυτό, και κατόπιν μπορείτε απλά να κάνετε copy-paste το κρυπτογραφημένο μήνυμά σας και να το αποστείλετε με όποια εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εσείς θέλετε. Ναι, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Gmail σας και να στείλετε ένα μήνυμα πού όλα τα περιεχόμενά του να είναι κρυπτογραφημένα.

Ας δούμε πως δουλεύει:
Κατεβάστε την εφαρμογή CryptMax από το Play Store , ανοίξτε το και θα σας παρουσιαστεί με μια μαύρη οθόνη στην οποία μπορείτε να πληκτρολογήσετε το μήνυμά σας. Υπάρχει μόνο μία επιλογή που πραγματικά πρέπει να σκεφτείτε εδώ:
AES-128 εναντίον AES-192 εναντίον AES-256

Από προεπιλογή η δύναμη της μεθόδου κρυπτογράφησης στην CryptMax είναι η «AES-128» και φαίνεται στην πάνω δεξιά γωνία. Πατώντας το μπορείτε να αλλάξετε τη μέθοδο κρυπτογράφησης και να την κάνετε AES-192 ή AES-256, τα οποία τεχνικά είναι πιο ασφαλές από την 128, αλλά στην πραγματικότητα ακόμη και ένα AES-128 κρυπτογραφημένο μήνυμα θα ήταν σχεδόν αδύνατο να σπάσει. Αν και συνήθως οι κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλοι μεγάλοι οργανισμοί δουλεύουν με 192 ή 256, δεν υπάρχει ακόμα ένα ς πρακτικός τρόπος για να σπάσει η AES-128. Με λίγα λόγια, αν αφήσετε την κρυπτογράφηση AES-128 θα είστε μια χαρά.

Αφού έχετε γράψει το μήνυμά σας στην CryptMax, πληκτρολογήστε έναν κωδικό κρυπτογράφησης κάτω από το πλαίσιο κειμένου. Ο παραλήπτης θα πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων αυτόν τον κωδικό κρυπτογράφησης και να έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή CryptMax, ώστε να είναι σε θέση να διαβάσει το μήνυμα. Θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι κανείς άλλος τρίτος δεν θα γνωρίζει τον κωδικό γιατί αλλιώς θα είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμά σας (και με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα γνωρίζει ότι έχετε χρησιμοποιείτε CryptMax, το οποίο είναι αρκετά απίθανο).

Μόλις δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης, πατήστε «Κρυπτογράφηση» κάτω-αριστερά, και η εφαρμογή θα μετατρέψει το κείμενο σε αλλοιωμένους κρυπτογραφημένους χαρακτήρες. Στη συνέχεια, πατήστε «Αντιγραφή», πάτε σε όποια εφαρμογή e-mail θέλετε πατάτε το “επικόλληση” στο σώμα του μηνύματος και στέλνετε το μήνυμα.

Και πάλι, να θυμάστε ότι όταν ο παραλήπτης λάβει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει να κάνει copy-paste το αλλοιωμένο κείμενο στην εφαρμογή CryptMax και να χρησιμοποιήσει τον κωδικό κρυπτογράφησης για να το διαβάσει. Είναι βέβαια μία επιπλέον εργασία, αλλά αυτή είναι η τιμή που πληρώνετε για την κορυφαία ασφάλεια!

Η κρυπτογράφηση AES παραμένει μακράν ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η αλληλογραφία σας θα παραμείνει ιδιωτική. Αν δεν σας αρέσει η όλη διαδικασία copy-paste, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν την K-9 Mail παράλληλα με την APG ( Android Guard Privacy) για να στείλετε άμεσα κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μία εφαρμογή αποστολής – λήψης emails της αρέσκειά σας, τότε η CryptMax παραμένει η καλύτερη λύση.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS