Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 06:19
Αρχική inet Μάλλον το τέλος του MP3 είναι κοντά

Μάλλον το τέλος του MP3 είναι κοντά

Όλα τα καλά πράγματα κάποτε τελειώνουν. Έτσι φαίνεται να συμβαίνει και με το MP3.

MP3

Η κάποτε αμφιλεγόμενη μορφή ήχου, που έφερε δραστικές αλλαγές στην εμπορική βιομηχανία μουσικής στη δεκαετία του ’90 μεταφέροντάς τη στην ψηφιακή εποχή, δεν υπάρχει πια.

Φαίνεται ότι το Fraunhofer Institute for Integrated Circuits, τμήμα του κρατικού χρηματοπιστωτικού γερμανικού ερευνητικού ιδρύματος που χρηματοδότησε την ανάπτυξη του MP3 στα τέλη της δεκαετίας του ’80, αποφάσισε να μην εκδίδει πλέον άδειες για τα συγκεκριμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το λογισμικό της Technicolor και της Fraunhofer IIS. Με άλλα λόγια, θέλουν το MP3 να αποσυρθεί και να ανοίξει δρόμο για άλλες, καλύτερες μορφές αποθήκευσης μουσικής.

Ο Bernhard Grill, διευθυντής της Fraunhofer και ένας από τους βασικούς στην ανάπτυξη του MP3, δήλωσε στο NPR ότι το Advanced Audio Coding (ή το AAC) είναι σήμερα το “de facto πρότυπο για λήψη μουσικής και βίντεο σε κινητά τηλέφωνα”. Το AΑC είναι η προεπιλεγμένη μορφή ήχου που χρησιμοποιείται από την Apple για την αντιγραφή μουσικής από CD σε iTunes.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το AAC είναι “πιο αποδοτικό και προσφέρει πολύ περισσότερη λειτουργικότητα”, πρόσθεσε ο Grill. “Οι περισσότερες υπερσύγχρονες υπηρεσίες μέσων όπως η ροή ή η τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση χρησιμοποιούν σύγχρονους κωδικοποιητές ISO-MPEG όπως η οικογένεια AAC ή στο μέλλον το MPEG-H. Αυτά μπορούν να προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες και υψηλότερη ποιότητα ήχου σε πολύ χαμηλότερα bitrates σε σύγκριση με το MP3. ”

Ως ένας παίκτης που άλλαξε το «παιχνίδι» πριν από 20 χρόνια, η ανάπτυξη του MP3 ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στο Ινστιτούτο Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων Fraunhofer. Το πρώτο ωστόσο, ανεπιτυχές MP3 player αναπτύχθηκε από την Frauenhofer στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το 1997, το πρώτο επιτυχημένο MP3 player γνωστό ως AMP MP3 Playback Engine, εφευρέθηκε από τον υπεύθυνο ανάπτυξης Tomislav Uzelac των προηγμένων προϊόντων πολυμέσων. Αργότερα, δύο φοιτητές, ο Justin Frankel και ο Dmitry Boldyrev μετέφεραν το AMP στα Windows και δημιούργησαν το Winamp.

Το 1998, το Winamp έγινε δωρεάν MP3 player, ενισχύοντας την επιτυχία του, το οποίο δεν απαιτούσε αδειοδότηση για τη χρήση του.

Ενώ η θανάτωση του MP3 είναι ατυχής, αναμένεται ωστόσο να είναι αργή και όχι άμεση. Η απόσυρση του MP3, θα επιτρέψει τώρα στους προγραμματιστές να επικεντρωθούν στον διάδοχό του, το ΑAC και να αναβαθμίσουν το επίπεδο ποιότητας ήχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.