ΑρχικήSecurityWannaCry: το 9.3% των Windows κινδυνεύουν

WannaCry: το 9.3% των Windows κινδυνεύουν

Η παγκόσμια έκρηξη του ransomware WannaCry έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αφού έχει καταφέρει να μολύνει χιλιάδες υπολογιστές. Οι ειδικοί ασφαλείας αναμένουν ότι τα στοιχεία αυτά θα ανεβούν κατακόρυφα σήμερα Δευτέρα που ο κόσμος επιστρέφει στις δουλειές του.

Και ενώ η Microsoft αναφέρει ότι τα ενημερωμένα συστήματα δεν κινδυνεύουν από το WannaCry, στην πραγματικότητα υπάρχουν πάρα πολλά συστήματα που εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς υποστήριξη όπως τα Windows XP, Windows Vista και Windows 8.WannaCry

Η Microsoft έχει ήδη κυκλοφορήσει μια επείγουσα ενημερωμένη έκδοση για αυτά τα συστήματα, αλλά σαφώς θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να αναβαθμίσει ο καθένας το σύστημά του.

Σύμφωνα με στοιχεία από το NetMarketShare, τουλάχιστον το 9.3% των συστημάτων των Windows, τρέχουν μη υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα (Windows XP, Windows Vista και Windows 8), χωρίς να υπολογίζονται ο Windows Server 2003.

Τα Windows XP είναι σήμερα το τρίτο δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο με μερίδιο 7,04%, παρόλο που κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν 16 χρόνια.

Η ενημέρωση είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς, και η Microsoft καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να εγκαταστήσουν τα πρόσφατα patches για να βεβαιωθούν ότι δεν κινδυνεύουν από το WannaCry.

“Καθώς οι κυβερνοεγκληματίες γίνονται πιο εξελιγμένοι, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προστατευτούν οι πελάτες μας, εκτός εάν ενημερώσουν τα συστήματά τους. Διαφορετικά, θα έχουν τα προβλήματα του παρόντος με εργαλεία από το παρελθόν. Αυτή η επίθεση είναι μια ισχυρή υπενθύμιση ότι τα βασικά στοιχεία της τεχνολογίας της πληροφορικής, όπως η διατήρηση της τρέχουσας και της επιδιόρθωσης υπολογιστών, αποτελούν μεγάλη ευθύνη για όλους και είναι κάτι που πρέπει να υποστηρίζει κάθε ανώτατο στέλεχος “, αναφέρει ο Brad Smith της Microsoft.

Φυσικά, όλοι όσοι τρέχουν υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows, φτάνει να ενημερώσουν το σύστημά τους μέσω του Windows Update. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα ποσοστά μόλυνσης του WannaCry.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι το WannaCry, είναι για την Microsoft ένα πολύ μεγάλο δώρο. Με αιτία το ransomware-worm η εταιρεία μπορεί να απαιτήσει πολύ “κομψά” την αναβάθμιση παλαιοτέρων συστημάτων…

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS