ΑρχικήsecurityScript για την απομάκρυνση του backdoor DoublePulsar

Script για την απομάκρυνση του backdoor DoublePulsar

Tην δυνατότητα απομακρυσμένης απεγκατάστασης του backdoor DoublePulsar από οποιοδήποτε σύστημα με Windows προσφέρει η εταιρεία ασφάλειας Countercept, με τη βοήθεια ενός python based script που δημιούργησε γι’ αυτό το σκοπό.

DoublePulsar

Το λογισμικό είναι open source και διατίθεται δωρεάν μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας φιλοξενίας και διαμοιρασμού κώδικα Github: https://github.com/countercept/doublepulsar-detection-script

Για όσους δεν γνωρίζουν, το DοublePulsar είναι ένα από τα πολλαπλά εργαλεία hacking που διέρρευσαν πριν από λίγες ημέρες στο διαδίκτυο, από την διαβόητη ομάδα hacking Shadow Brokers. Τα εργαλεία αυτά φέρεται να ανήκουν στο οπλοστάσιο της NSA και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση οποιουδήποτε συστήματος με Windows.

Βάσει πρόσφατων ερευνών δεκάδες χιλιάδες μολυσμένοι υπολογιστές έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, με τον αριθμό τους συνεχώς να αυξάνεται. Tο βασικό expoit που χρησιμοποιείται για την παραβίαση των συστημάτων είναι το Eternalblue, το οποίο εγκαθιστά το backdoor DοublePulsar στα μολυσμένα συστήματα. Το DoublePulsar εκμεταλλεύεται μια ευπάθεια στο πρωτόκολλο SMB των Windows επιτρέποντας την απομακρυσμένη πρόσβαση σε οποιοδήποτε υπολογιστή και την υποκλοπή πληροφοριών.

To script της εταιρείας Countercept υπόσχεται τον εντοπισμό και την απομάκρυνση του εν λόγω backdoor. Όπως εξηγεί η εταιρεία “Η έκδοση SMB [του script] υποστηρίζει την απομακρυσμένη απεγκατάσταση του backdoor, και σε αυτό βοήθησε η ανάλυση του μηχανισμού opcode μέσω αντίστροφης μηχανικής από τον @zerosum0x0”.

“H αφαίρεση του backdoor από ένα μολυσμένο σύστημα είναι τόσο εύκολη όσο η επανεκκίνηση του συστήματος, αν και αυτό δεν θα αποτρέψει μια εκ νέου μόλυνση. Η εγκατάσταση του αντίστοιχου patch που παρέχεται από τη Microsoft θα επιδιορθώσει την ευπάθεια, προστατεύοντάς  σας αποτελεσματικά από το DοublePulsar.”

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS