15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Τι είναι το Manjaro Architect

Manjaro Architect: Οι προγραμματιστές του Manjaro Linux ανακοίνωσαν την κυκλοφορία της έκδοσης Manjaro 17.0.1-rc1 Xfce, που φέρνει για πρώτη φορά ένα προηγμένο πρόγραμμα εγκατάστασης CLI στη δημοφιλή διανομή.

Το Manjaro Architect είναι ένας CLI installer, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ούτε παρέχει ένα πραγματικό γραφικό περιβάλλον για την εγκατάσταση. Όλα τα πακέτα για το σύστημα θα πρέπει να κατέβουν από το διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και δεν θα εγκατασταθούν από τα συμπιεσμένα αρχεία που περιέχονται στο ISO.Manjaro Architect

Σε σύγκριση με τον παραδοσιακό εγκαταστάτη Calamares που διαθέτει ένα γραφικό περιβάλλον, ο νέος CLI installer διαθέτει κάποια προφανή πλεονεκτήματα:

  • Το ISO της εγκατάστασης είναι πολύ πιο μικρό, αφού φτάνει περίπου τα 500MB.
  • Θα πρέπει να κατέβουν μόνο τα πακέτα που θα εγκατασταθούν και μόνο αυτά, και θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα είναι πάντα στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση.
  • Ο ίδιος CLI installer μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εγκαταστήσετε όποιο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας επιθυμείτε. Ακόμα και ο ίδιος ο CLI installer (το πρόγραμμα εγκατάστασης) θα ενημερωθεί και θα χρησιμοποιήσει την τελευταία του έκδοση όταν ξεκινήσει το ISO.
  • Οι επιλογές για δικές σας προσαρμογές είναι ουσιαστικά απεριόριστες. Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε τον πυρήνα ή πυρήνες (kernel ή kernels), drivers, σύστημα init, desktop (ή κανένα desktop) και οποιαδήποτε άλλα πακέτα επιθυμείτε, με πολύ λεπτομερείς ρυθμίσεις παραμέτρων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Την ίδια στιγμή, αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη εγκατάσταση drivers μέσω του Manjaro Hardware Detection και να έχετε πρόσβαση στα προ-ρυθμισμένα προφίλ που υποστηρίζουν οι εκδόσεις Manjaro για να εγκαταστήσετε ένα περιβάλλον που θα είναι όμοιο στη διαμόρφωση με αυτό που θα πάρετε από τα μεγάλα ISO της διανομής.

Να αναφέρουμε ότι οι προσπάθειες των προγραμματιστών του Manjaro Linux, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από την κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού.

Πριν από κάμποσο καιρό αναφέραμε ότι η διανομή πέρασε το openSUSE στη λίστα κατάταξης του DistroWatch και πρόσφατα πέρασε και το Ubuntu.

Όσοι από εσάς επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το νέο εγκαταστάτη και να δουν βήμα βήμα μια εγκατάσταση, μπορούν να δουν το tutorial που δημοσιεύτηκε στο forum της διανομής.

Download manjaro architect dev-stable

Manjaro Architect

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *