ΑρχικήUpdatesΟ Opera Browser 45 δέχεται βελτιώσεις στο Ad Blocker

Ο Opera Browser 45 δέχεται βελτιώσεις στο Ad Blocker

Ο Opera 45 developer μόλις έλαβε μια άλλη σημαντική αναβάθμιση, καθώς η εταιρεία προχωρά με την αναμόρφωση της Reborn, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται για κάποιες άλλες βελτιώσεις επίσης.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Opera 45 έρχεται με ένα menu button που καθιστά δυνατή την αποσύνδεση από messengers στην  sidebar χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε να αποσυνδεθείτε από το Facebook Messenger, δεν χρειάζεται να το κάνετε από το Facebook, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι κλικ σε αυτό το κουμπί και στην συνέχεια να πατήσετε την επιλογή log out.

Επιπλέον, υπάρχει ένας νέος σελιδοδείκτης  pop-up που ενσωματώνει ένα κουμπί που ονομάζεται  “Finished,” το οποίο σύμφωνα με την Opera αναμένεται να το κάνει λίγο πιο σαφές όταν προσθέτετε νέες ιστοσελίδες στα αγαπημένα.

Το ad blocker επίσης αναμένεται να πάρει κάποιες βελτιώσεις με αυτήν την ενημερωμένη έκδοση, με αυτή την έκδοση Opera να παρουσιάζει την επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ποιες μπλοκαρισμένες λίστες έχουν φορτωθεί.

«Ο Opera φορτώνει αυτόματα μια σελίδα κατά την εναλλαγή αποκλεισμού διαφημίσεων ή απενεργοποιεί την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν θέλετε να αναστρέψετε γρήγορα το διακόπτη και σας δίνει πολύ περισσότερο έλεγχο και άνεση κατά την περιήγηση με ad blocker» δηλώνει η ομάδα ανάπτυξης.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες μικρότερες βελτιώσεις, όπως η υποστήριξη για τις πιο προχωρημένες επιλογές  CSS, αλλά και κάποια γνωστά θέματα όπως νέες ρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται αμέσως, αλλά μόνο μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, ο Opera κατάφερε να επισκευάσει το  H.264 βίντεο στα Windows 8, ενώ για την ασφάλεια υπάρχουν πλέον νέες προειδοποιήσεις που εμφανίζονται όταν στα  in-page forms δεν χρησιμοποιούν HTTPS όταν ζητούν πιστοποιήσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS